IMG_7942.JPG

Mmm...samppanjaa! Ravintola Kuussa järjestetään jo perinteeksi muodostuneet samppanjaviikot helmikuussa 2.-28.2. Tarjolla on niin kuplivaa kuin hyvää ruokaa. Kävin kurkistamassa mitä herkkuja on luvassa.

 

IMG_7960.JPG

Samppanjamenu on suunniteltu ranskalaisen Jean Vesselle, suomalaisittain Janne Vesseli, samppanjatalon kuohuviineille.

 

IMG_7957.JPG

Menu on keittiömestari Lukas Hemnellin käsialaa. Kuten ilmeestä huomaa focus on laaserin terävä ja ärsyttävän yli-innokas kameramies on vähällä joutua pataan. 

 

IMG_7962.JPG

Alkuun oli tarjolla muikunmätiä ja tilli-perunalettu. Lasissa poreili erittäin kuiva ja maukas Jean Vesselle Extra Brut.

 

IMG_7961.JPG

Sitten oli vuorossa riimipeuraa ja mustajuurta. Annoksen parina toimi Jean Vesselle Oeil de Perdrix Brut ja mielestäni yhdistelmä oli illan paras. Oeil de Perdrix on saanut nimensä väristään (katso ensimmäinen kuva!), joka kuulemma muistuttaa kuolleen peltopyyn verestäviä silmiä. Herccuu!

 

IMG_7958.JPG

Seuraavaksi tarjoiltiin herkkutatilla täytettyä viiriäistä ja provençal-risottoa. Risotto tarjoiltiin erillisessä kipossa eikä ennättänyt kuvaan, kun kiimaisena oli pakko jo räpsästä kuva. Viiriäinen, tuo ilmojen chinchilla, oli paritettu Jean Vesselle Prestige Bouzy Grand Cru Millésime 2003 Brutin kanssa. Kuulemma alun perin tähän oli tarkoitus saada vuosikertaa 2005, mutta Ranskassa köntsä lensi tuulettimeen ja Suomeen lähetetty samppanjakuljetus oli tippunut rikkoen kaikki mukana olleet pullot. Toinen vallitseva teoria on, että janoiset tullimiehet joivat joka ikisen pullon. Tämä oli siis minun teoria, koska niin minä olisin tehnyt. Jouduimme siis tyytymään pari vuotta kypsempään vuosikertaan - oh no.

 

IMG_7959.JPG

Illan kruunasi valkosuklaa-namelaka, lakkasorbetti ja paahdettua valkosuklaata. Tiedän mitä ajattelette. Mikä ihmeen namelaka?! En tiedä. Jonkin sortin japanilainen Nami Nami-vanukas se oli, mutta erittäin herkullista kuitenkin.

 

IMG_7980.JPG

Jälkkärin kylkeen asennettiin lasi Jean Vesselle Ratafia de Champagne. Ratafia on hiukan erikoinen väkevöity jälkiruokaviini. Itseasiassa se ei ole teoriassa edes viini riippuen hiukan siitä miten se on tehty. Tässä tapauksessa juoma on makea rypälemehu, mikä on väkevöity marc-tisleellä. Eli vinaa ja rypälemehua. Moiseen touhuun on varmasti sorruttu joskus myös Suomessakin. Tämän tyylinen juoma on kuitenkin tuolla Välimeren maissa aika yleistä. Portugalissa sama juoma kulkee nimellä jeropiga. Vaikka väkevöidyt viinit ovat lähellä sydäntä, niin pakko sanoa, että tämä juoma oli kyllä huti. Joskin illan ainoa sellainen. Vaikka ylimakea viinimaailman "Ville Vallaton" ei omaan suuhun sopinut, niin tilanne oli korjattu lasillisella samppanjaa. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

 

Ravintola Kuu piffasi dinnerin.