FullSizeRender-40.jpg

Ruska on laskeutunut myös Riojan viinitarhoille. Vuosikerta 2015 vaikuttaa erittäin lupaavalta. Espanja kahmi kesällä kaikki hyvät säät sinne ja me saimme täällä Suomessa sateet niskaamme. Tästä me hyödymme erinomaisen viinin muodossa.

 

FullSizeRender-37.jpg

Kävin katsomassa miten Campo Viejon viinitilalla sadonkorjuu oli sujunut. CV on yksi Riojan isoimmista tuottajista ja maailman tunnetuimpia viinibrändejä.

 

FullSizeRender-45.jpg

Olen nähnyt matkoillani aika messeviä viinitiloja, mutta tämä....HUH HUH! Campo Viejo pystyy vastaanottamaan 13 miljoonaa kiloa rypäleitä sadonkorjuussa.

 

FullSizeRender-48.jpg

Loputtoman isossa kellarissa lepäsi tammitynnyreitä kuudessa kerroksessa. Tässä huoneessa oli 70,000 tynnyriä. Se on nääs paljon se!

 

FullSizeRender-47.jpg

Riojassa viinitilat myös pullokypsyttävät viinejään. Campo Viejon kellarissa kypsyy noin kuusi miljoona pulloa viiniä. Tätä varten tarvitaan isot varastot ja syvät taskut.

 

FullSizeRender-46.jpg

Vanhat vuosikerrat keräävät pölyä viinikirjastossa.

 

FullSizeRender-41.jpg

Riojan kuningasrypäle tempranillo kypsyy hitaasti, mutta varmasti.

 

FullSizeRender-42.jpg

Rypäleet kerätään 20 kilon laatikoihin. Liiaksi rusinoituneet tai vihreät viinirypäleet pyritään valikoimaan pois.

 

FullSizeRender-44.jpg

Porrón-viinikarahvin käyttö vaatii tarkkuutta.

 

FullSizeRender-43.jpg

Pienet tapakset viinitarhalla tekee hyvää sadonkorjuun ohessa. Varsinkin espanjalainen tortilla-perunamunakas chilikastikkeella.

 

FullSizeRender-49.jpg

Sadonkorjuun päätyttyä on aika juhlia uutta vuosikertaa. Viiniköynnösten oksista saa hyvän hiilloksen. Grillatut chuletilla-lampaankyljykset ovat Riojassa klassikko ja menevät loistavasti yhteen paikallisten punaviinien kanssa.

 

Campo Viejo kutsui ja kustansi matkan.