photo (1).JPG

"On the road again. Going places that I've never been. Seeing things I may never see again. I can't wait to get on the road again". Näin laulaa Willie Nelson. Pakko kyllä tunnustaa, että tänä sunnuntaiaamuna oma sohva olisi kiinnostanut enemmän kuin mikään matka. Tästäkin huolimatta sain ravistettua unihiekat silmistä, laitettua terästä selkärankaan ja suuntasin lentokentälle vielä kun ihimisä valui baareista ulos. Pienen koomailun jälkeen heräsin tähän näkymään ja ajatus tästä reissusta ei tuntunutkaan enään niin pahalta.

_MG_3928.jpg

Tällä hetkellä olen Amsterdamin lentokentällä ja odottelen lentoani Lissaboniin. Olen jo kuudetta kertaa tänä vuonna suuntaamassa nokkani kohti Portugalia. Tällä kertaa tarkoitus on tutustua paremmin Lissabonin viinialueisiin. Lissabonin ympäristöllä on 9 eri viinialuetta joista olen taklaamassa kahdeksan: Alenquer, Torres Vedras, Colares, Bucelas, Encostas D’Aire, Óbidos, Arruda dos Vinhos ja Lourinhã. Ainoastaan Carcavelos jää tällä kertaa väliin, mutta jotain pitää jättää ensi kertaan. Olen aika innoissani, koska vaikka Portugalissa on tullut pyörittyä keskivertoa enemmän niin suurin osa näistä alueista on minulle uusia. Olen käynyt ainostaan Alenquerissa aikaisemmin joten mielenkiintoinen matka on luvassa. Nämä meikäläisen reissut on yleensä aikamoista tykitystä aamusta iltaan, mutta yritän postailla tänne tunnelmia matkalta parhaani mukaan. Voitte myös seurata tunnelmia Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

_MG_3925.jpg

Lennon odottelu on aina, siis AINA, todella tuskaista homma ja jos se minusta on kiinni en vietä lentokentillä yhtään ylimääräistä sekuntia. Olen siis ansainnut lasin (tai kaksi) samppanjaa ja Amsterdamin lentokentällä sijaitseva Bubbles Seafood & Wine Bar on hyvä paikka toteuttaa tämä pläni. Ensimmäisen kerran kun lensin Amsterdamiin noin kymmenen vuotta sitten tämän viinibaarin valikoima koostui lähinnä uudenmaailman sauvignon blanceista. Viinilista on kuitenkin parantunut hieman vaikkei se mikään kovin kummonen vieläkään ole. Hyvä juttu on se, että täältä saa Taittinger samppanjaa laseittain. Lasi Les Folies de la Marquetterie samppanjaa poistuu 14 eurolla. Jos olisi isommalla ryhmällä liikenteessä niin pullo Comtes de Champagne Grand Cru skumperoa ei olisi lainkaan mahdoton ajatus, mutta nyt kun olen yksin liikenteessä taidan pysyä Taittingerissa. Yhtäkkiä lennon odottelu onkin ihan mukavaa puuhaa. Kippis ja mukavaa sunnuntaita!