IMG_0319.JPG

Saavuin Kreikan reissultani kotiin ja lattialla odotti kirje Portugalista. Confraria do Vinho do Porto -viinijärjestö kutsui minut kesällä Portugaliin, missä minä tulen saamaan Cavaleiro-arvonimen. Eli suomeksi sanottuna minusta tulee Portviiniritari. Siis mitä?! 

 

"The title is given to those who have been recognized for having made a commitment and a true contribution to Port Wine."

 

Confraria do Vinho do Porto on järjestö, jonka tarkoituksena on kommunikoida, suojella ja vahvistaa portviinin mainetta ympäri maailmaa. He ovat päättäneet suoda minulle ritarin arvonimen, mikä tietysti on suuri kunnia. En tiedä onko moista viinialan tunnustusta tänne Pohjoismaihin aikaisemmin tullutkaan. Järjestössä on yllättäen myös monta valtionpäämiestä kunniajäsenenä. Mukana on kourallinen presidenttejä ja kuninkaallisia mm. Monacon ruhtinas Albert II, Belgialaisten kuningas Philippe sekä Kuuban entinen presidentti Fidel Castro. Mielenkiintoinen porukka kaikinpuolin.

 

Juhannuksena siis pakkaan smokin ja lennän Portoon suureen juhlatilaisuuteen. Luvassa paperikääröjen allekirjoitusta, pitkiä puheita, gaalaillallisia ja tietenkin paljon portviiniä. Kun palaan kotiin olen ritari. Täh!? On tämä elämä aika jännää.

 

 

Brasao-CVP (1).jpg