IMG_9232.JPG

OlutHuoneissa (William K., Kaisla jne.) järjestetään IPA-festivaalit 9.-29.3. Kävin maistelemassa listan läpi ja tässä ovat minun tärpit. Tuopin takana piileskelevä norjalainen Svarthumle oli yksi listan yllättäjistä. Avosammioissa tehty tumma IPA oli vivahteikas ja runsas, mutta lopussa oli kuitenkin kokonaisuutta keventävä humalan puraisu.

 

IMG_9233.JPG

Englantilainen Atom IPA oli todella vakuuttava ottaen huomioon, että panimo aloitti toimintansa vasta viime vuonna. Yksi syy tehokkaalle toiminnalle saattaa olla panimolla työskentelevät suomalaiset Marko ja Kimmo. Kevyehkö, freesi ja aromaattinen olut, joka on varmasti monien IPA-fanien mieleen.

 

IMG_9230.JPG

Hieman erikoisempi tapaus oli tanskalainen Zero Gravity Brett IPA. Oluen teossa on käytetty brettanomyces-hiivaa. Viinimaailmassa sitä juostaisiin kovaa vauhtia karkuun, mutta tässä oluessa lopputulos on herkullisen hapan ja yllättäen jopa hieman "viinillinen". Jokin näissä tämän tyylisissä oluissa kiehtoo minua kovasti. Nam!

 

IMG_9231.JPG

Jyväskylä, tuo Suomen Kuala Lumpur. Tämäkin on keskivertoa erikoisempi tapaus. Mangolla ja habanero-chilillä maustettu Leimaus on sähäkkä hedelmäpommi mausteisella twistillä. Älä kuitenkaan turhaan jännitä. Vaikka olut on chilillä maustettu, niin se ei ole kuitenkaan liian tulinen. Habanero kutittaa kielen päällä mukavasti ja antaa oman lisäyksensä oluen makumaailmaan.

 

IMG_9240.JPG

Edge Brewing on yksi Iberian niemimaan nousevista tähdistä ja heidän Hoptimista on mainio lisä OlutHuoneiden IPA-listalle. Rouhea ja ryhdikäs "American IPA" suoraan Barcelonasta.

 

Eli jos IPAtuttaa, niin nyt olisi hyvä mahdollisuus maistella muutamia herkullisia oluita.