IMG_9165.JPG

Maanantai....lisää kahvia! Tänään on juostu viinien perässä ympäri kaupunkia. Suomessa viinipiirit ovat pienet, mutta jostain kumman syystä kaikki tastingit tipahtaa aina samalle päivälle. Vaikka kovasti olen yrittänyt kloonata itseäni en kuitenkaan onnistunut osallistumaan kaikkiin tapahtumiin. Kävin Kellohallilla moikkaamassa italialaisen Fontanafredda-viinitalon vientipäällikköä Federicoa. Hän juotti minulle baroloa ja samalla vaihdoimme muutaman sanan tulevasta vierailustani heidän tilallaan Piemontessa.

 

IMG_9167.JPG

Portviiniltä ei säästytty tänään(kään). Itseäni vuoden vanhempi Dow's Vintage Port 1985 oli herkkua!

 

IMG_9169.JPG

Kellohallilta kipitin selkä hiessä Copas y Tapas ravintolaan tapaamaan kuuluisaa espanjalaista viinintekijää Telmo Rodríguezia. Tapasin hänet ensimmäistä kertaa Portugalissa, kun olin sadonkorjuussa Douron laaksossa. Hän kurvasi viinitilan pihalle avoautolla, taisi olla jopa Ferrari. Minähän katsoin suu auki ja totesin itsekseni, että minusta tulee isona viinintekijä. Boys will be boys.

 

IMG_9168.JPG

Telmo tekee viiniä ympäri Espanjaa, mutta päämaja sijaitsee Riojassa. Remellurin viinitila on tunnettu pitkäikäisistä valkoviineistään, mutta ei heidän punkutkaan hassumpia ole. Vivahteikas Remelluri Reserva 1982 oli sopiva lopetus tälle maanantaille ja jos ei muuta, niin into matkustaa Riojaan syttyi uudelleen. Pitääpä katsella kalenterista jos sieltä löytyisi sopiva rako pienelle viinireissulle.