IMG_7846.JPG

Paperi-T aka Henri Pulkkinen on suomalainen rap-artisti, DJ, olutsieppo ja pesunkestävä porvoolainen. Myös Ruger Hauer yhtyeestä tuttu Henri työstää tällä hetkellä ensimmäistä soololevyään, jonka pitäisi ilmestyä maaliskuussa. Henkkaa voi myös kuunnella Radio Helsingin taajuudella uudessa Päiväkämmit ohjelmassa. Kutsuin Henrin kylään ja muutaman kalibrointioluen jälkeen löin pöytään pienimuotoisen Founders Brewing vertikaalin.

"Olut-fiilistely lähti puolivahingossa yhden frendin kautta. Niin tylsältä kun se kuulostaakin, niin mä oon varmaan just jonkun Punk IPAn juonut joskus, koska sillä oli outo nimi. Siitä tuli sellainen hedelmäisyys sekä tietty raikkaus ja mä mietin wau - voiko tälläistäkin olla. Jossain vaiheessa tuli myös sellainen fiilis, että haluaa kokeilla jotain muutakin kuin sitä perus kolmosta", Henri kertoo. Mies onkin nykyään vannoutunut IPA-oluiden fani ja kuulemma hänen raiderista löytyy yhtenä vaatimuksena 6-pack kyseistä oluttyyliä.

 

IMG_7845.JPG

Ensimmäisenä lasiin lorahtaa All Day IPA. "Tää on tuttu. Ehkä yksi parhaista maitokauppaoluista", Henri sanoo. Pöydällä on myös Foundersin "dark, rich & sexy" Porter, melassilla maustettu ja tynnyrissä kypsytetty Curmudgeon Old Ale, Imperial Black IPA Dark Penance, harvinaisempi bourbon tynnyreissä kypsytetty Backwoods Bastard sekä massiivinen Imperial Stout. Henrin toinen suosikki All Day IPAn lisäksi oli Dark Penance. "Tumma ja täyteläinen, mutta kuitenkin se on freesi ja siinä on enemmän humalaa kuin esimerkiksi edellisessä oluessa (Curmudgeon)", Henri tuumaa. Oma suosikkini oli Dark Penance, mutta mielestäni myös erikoinen Backwoods Bastard oli todella herkullinen. Ei mikään paras dokabiliteetti, mutta kesäöiden pikkutunneilla laiturin nokassa hitaasti siemaillen tämä "äpärä" voisi olla parhautta.

 

IMG_7847.JPG

Ilta jatkui belgialaista gueuze-olutta nautiskellessa kunnes meitä ystävällisesti kehotettiin poistumaan paikallisesta olutravintolasta (koska oli myöhä). Eli kaikin puolin onnistunut ilta! Katso tuosta alta Paprun musavideo tulevalta albumilta. Videolla häntä muun muassa lyödään päähän viinipullolla. Pitää vissiin ensi kerralla kutsua Henri maistelemaan viinejä.