IMG_3822.JPG

Mikä Viini! -tapahtuma on täällä jälleen. Ilmainen sisäänpääsy, maisteluliput egen kappale, noin 200 viinin valikoima, BOOM!!...what's not to like? Hyvä tilaisuus kokeilla paljon erilaisia vinkkuja saman katon alla. Valikoima on suuri, mutta tässä pari täsmäsuositusta.

 

Ogier Châteauneuf-du-Pape Clos de l'Oratoire des Papes 2013

Legendaarinen punaviini Châteauneuf-du-Papen viinialuuelta. Tyylilleen uskollisena jo aika hyvin juotavissa näinkin nuorena. Täyteläinen ja seksikkään mausteinen. Kuten vanha viinivitsi kuuluu "pyöreä olematta kuitenkaan pallo". Parhaimmillaan ruokapöydässä toki, mutta CdP:t on tyyliltään yleensä aika helposti lähestyttäviä.

 

 

IMG_3821.JPG

 

Esporão Reserva 2011

Portugalilainen turbopunkku Alentejosta. Viinitalon Export Managerin mukaan missään muualla ei pahemmin myydä enään vuosikertaa 2011 kuin Suomessa. Muut markkinat ovat siirtyneet jo tuoreempiin vuosikertoihin. Parempi näin päin sillä tämä viini hyötyy muutamasta extra vuodesta. Tämän lisäksi 2011 vuosikerta oli Portugalissa yksi parhaista miesmuistiin.

 

 

IMG_3819.JPG

 

Errázuriz Don Maximiano 2008

Valle de Aconcaguan tähti Don Maximiano on Chilen vastaus ylihintaisille Bordeauxn Premier Cru-punaviineille. Viimeisen päälle tuunattu aivan kuten ranskalaiset serkkunsa. Lähes kahden vuoden tynnyrikypsytys maistuu ja tuntuu, mutta liekö sateinen sää joka sai tämän uppoamaan harvinaisen hyvin. Jos melkein 70 euron hintalapun unohtaa, niin aivan kelvollinen tissutteluviini. Kannattaa testata!

 

IMG_3820.JPG

Punkkujen lisäksi Vanhan Ylioppilastalon kattojen alta löytyy kasapäin muitakin herkkuja. Kelle nyt ei maistuisi lasi Bollingerin samppanjaa? Tai kenties lasi tai kaksi vivahteikkaita Alsacen valkoviinejä Trimbachilta. Jos punkkuhammasta vielä kolottaa, niin italialaisen Frescobaldin viinit kannattaa myös tarkastaa. Ennen kaikkea maistelkaa viinejä mitä ei normaalisti tulisi Alkosta ostettua. Ehkä löydät uuden suosikkisi.

 

Mikä Viini!
Avoinna: ke - to 16.-17.9. klo 16.00 - 20.00 (VANHA YLIOPPILASTALO)
Ilmainen sisäänpääsy. Viininmaistelulipukkeet 1€/kpl. Suurin osa maisteltavista viineistä maksaa 1-3 lipuketta / maisteluannos (6 cl). Ikäraja 18 vuotta.