IMG_0596.JPG

Italiassa on painettu tukka putkella kohta pari viikkoa. Concours Mondial viinikilpailun jälkeen meitsi paineli Venetsiaan, missä pyörittiin pari päivää perheen kanssa. Olin positiivisesti yllättynyt kaupungista. Olihan se ammuttu täyteen turisteja, mutta kun kuuluisaa San Marcon aukiota vältteli oli meininki ihan hyvä.

 

IMG_0484.JPG

Venetsian hotelleilla oli aika kovat hinnat, joten päätimme napata nätin AirBnB kämpän. Muksun kanssa matkustaessa on mukava, että asunnosta löytyy keittiö. Huonojen hotelliaamiaisten sijaan voi herkutella vaimon tekemiä aamupaloja. Isä ja poika kiittää.

 

IMG_0564.JPG

Puolen tunnin botskireissun päässä Venetsiasta löytyy Buranon saari. Paikka on tunnettu värikkäistä taloistaan. Jos joskus eksytte Venetsiaan, niin kannattaa ehdottomasti käydä tarkastamassa tämä paikka.

 

IMG_0531.JPG

Buranon saarelta pääsee vanhaa puusiltaa pitkin pienelle Mazzorbon saarelle. Yövyimme siellä majatalossa nimeltä Venissa. Majatalon sisäpihalla sijaitsee varmaankin Venetsian ainoa Michelin tähdellä varustettu ravintola.

 

IMG_0528.JPG

Venissa tekee myös omaa viiniä pieneltä 0,8 hehtaarin palstalta. Rypäle on harvinainen venetsialainen lajike Dorona. Viinitarha on monella tapaa hiukan erikoinen. Venetsialainen vitsaus acqua alta-tulva nostaa tarhalle veden monta kertaa vuodessa. Köynnökset lilluu silloin kirjaimellisesti laguunissa. Normaalisti tämä voisi helposti tuhota viinitarhan, mutta laguuniin makean ja suolaisen veden kombo jostain syystä ei vahingoita viinitarhaa. Adrianmereltä puhaltavat tuulet kuivaa tarhat nopeasti, mistä on suuri apu. Viiniä tuotetaan pieni määrä ja pullon hinta on lähes yhtä suolainen kuin merivesi.

 

IMG_0562.JPG

Vierailumme aikana Venissan rekkamies ravintola oli kuitenkin kiinni, joten käppäilimme Buranon saarelle ravintola Gatto Neroon syömään. Symppis mesta. Pääsimme kokeilemaan laguunin herkkuja ja viinilistakaan ei ollut hassumpi.

 

IMG_0737.JPG

...ja tietenkin GELATOOOO!!

 

IMG_0621.JPG

Venetsian jälkeen vuorossa oli Valdobbiadene, prosecco-kuohuviinien luvattu maa. Tässä kuva kuuluisalta Cartizze viinitarhalta. Paikka on kuuluisa paristakin eri syystä. Tämä pieni viinitarhojen peittämä kukkula on yksi kalleimmista viinitarhoista maailmassa. Hehtaari kustantaa yli kaksi miljoonaa euroa! Tämä viinitarha on myös yksi maailman jyrkimmistä. Kuvasta sitä ei näe, mutta meitsi roikkui pienestä tolpasta ja jos ote olisi lipsunut niin olisin varmasti vierinyt 100 metriä alamäkeen. En ymmärrä miten täällä voi kukaan poimia rypäleitä.

 

IMG_0815.JPG

Tapasin myös proseccolandian pormestarin herra Bisolin. Bisol on yksi tunnetuimmista italialaisista kuohuviinien tuottajista. Tämä saataa johtua viinien laadusta ja/tai miehen suhteellisen komeista pensseleistä.

 

IMG_0816.JPG

Välillä piti syödäkin. Tämä suussa sulavalla mozzarellalla ja culatellolla päälystetty mezzopane oli suorastaan taivaallinen.

 

TO BE CONTINUED...