Juhannuksena suomalaiset juhlivat kesää ympäri Suomea. Vaikka sää ei välttämättä ole paras mahdollinen, niin se ei estä herkuttelua. Lihat marinoituvat, saunat lämpeää, pallogrillit pauhaavat ja yöttömälle yölle nostetaan maljaa säässä kuin säässä. Tässä siis kaksi viinisuositusta juhannuksen kauppakassiin.

 

508747.jpg

Uudet perunat, kalapöytä ja valkoviini: kesän pyhä kolminaisuus. Saksalainen Korrell Riesling vom Tonmergel (13,93€) on kelpo kumppani juhannuspöydän kalaruokien kanssa. Siitä löytyy herkullinen sitruunapotku ja Nahen viinialueelle tyyppillistä sähköistä hapokkuutta. Kevyellä valkoviinillä on hyvä aloittaa illallinen ettei homma mene heti pystypainiksi.

 

 

482977.jpg

Kun ensimmäisestä ruokalajista on selvitty otsalle nousee kylmä hiki. "Miksi söin niin paljon uusia perunoita ja kalaa?" Tässä vaiheessa on hyvä jaloitella ja pelata vaikka erä mölkkyä sillä välin kun grillimestari loihtii lisää herkkuja. Australialainen turbopunkku Gemstone Petit Verdot (12,93) on intensiivinen ja kypsän marjaisa viini grillattujen liharuokien seuraan. Vahva suositus kaikille täyteläisten punaviinien ystäville.

 

HYVÄÄ JUHANNUSTA!