IMG_0824.JPG

Italian reissun viimeinen etappi oli Nebbiolo Prima, missä joukko viinialan ammattilaisia maistavat Barolon, Barbarescon ja Roeron uudet vuosikerrat. Numeroina tämä tarkoitti 479 viiniä 254 eri tuottajalta jaettuna viiteen aamusessioon. Urakka oli aikamoinen. Tässä muutama kuva viikolta.

 

IMG_0950.JPG

Kaikki viinit maistettiin puolisokkona. Tiedossa oli vain viinityyli sekä ala-alue, mistä viini on kotoisin.

 

IMG_0855.JPG

Tastingin jälkeen maistellut viinit paljastettiin. Joukkoon mahtui monta hienoa viiniä, mutta luonnollisesti muutama pettymyskin. 

 

IMG_0864.JPG

Iltapäivät suhasin viinitiloilla. Tässä kaunis Rabaya viinitarha Barbarescon viinialueella.

 

IMG_0880.JPG

Pieniä tynnyreitä Marchesi di Gresyn kellarissa.

 

FullSizeRender-13.jpg

Keskikokoisia tynnyreitä E. Pira & Figlin kellarissa.

 

IMG_0966.JPG

Ja isoja tynnyreitä Fontanafreddan kellarissa.

 

IMG_0904.JPG

E. Pira & Figlin viinintekijä Chiara Boschis on viinimaailman rokkistarba. Viinien maistelu hänen kanssaan on kun laulaisi karaokea Celine Dionin kanssa.

 

IMG_0913.JPG

Nuoret viinintekijät kuten Giulia Negri tuovat viinipiireihin uutta potkua ja rautaista ammattitaitoa.

 

IMG_0847.JPG

Viiden litran Ceretto Bricco Rocche Brunate 1999 ja cipolla bionda cotta al sale, il bianco e la coscetta della quaglia, crema di patate Ratte. Hämmentävä, mutta herkullinen yhdistelmä.

 

IMG_0962.JPG

Välillä maistettiin muutakin kuin nebbioloa. Abbonan perhe tekee todella herkullisia punaviinejä dolcetto rypälelajikkeesta Doglianin viinialueella.

 

IMG_0875.JPG

Sellainen reissu Italiassa tällä kertaa. Kaksi ja puoli viikkoa Venetosta Piemonteen. Keskivertoa tanniinisempi työmatka, mutta täynnä paljon uutta ja hauskoja hetkiä. Grazie Italia!