IMG_5363.JPG

Tämä on taas niitä Ilkan arkiruokia osa x. Aito "Pinterest-klassikko". Naudan ulkofileen suikaleet hoisin-kastikkeessa on tällä hetkellä yksi minun lemppareista, kun kaipaan herkullista lohturuokaa. En ole mikään reseptinikkari, joten semmoista minulla ei ikävä kyllä ole. Mutta suurinpiirtein homma menee näin.

 

Ensin ruskistan lihan pannulla ja laitan ne sivuun. Tämän jälkeen pannulle menee loraus öljyä, runsaasti valkosipulia ja chiliä, fariinisokeria (tätä lisätään oman maun mukaan riippuen kuinka makeasta kastikkeesta pidät), soijaa iso loraus, kiinalaista viismaustetta, hieman maapähkinävoita ja hunajaa, ripaus suolaa ja pieni loraus vettä. Joskus saatan spruitata messiin myös Sriracha-kastiketta, jos oikein innostun. Sitten annan kastikkeen hieman porista pannulla miedolla lämmöllä, jonka jälkeen heitän valmiiksi ruskistetut lihasuikaleet messiin. Tämä herkullinen makea-suolainen-tulinen sekasotku tarjoillaan riisin (fluffy rice!) kanssa ja päälle ripotellaan chiliä, ruohosipulia ja seessaminsiemeniä. Myös korianteria voi lisätä ja usein lisäänkin, mutta tällä kertaa sitä ei ollut käden ulottuvilla. Voilà!

 

Se onko tällä mitään tekemistä aidon hoisin-kastikkeen kanssa on hyvin kyseenalaista, mutta hyvää se kuitenkin on. Melkein kaikista ruokakaupoista löytyy nykyään myös valmista hoisinia, mutta itse tehty on aina itse tehty. Tätä kastiketta voi käyttää todella monipuolisesti. Kesällä sillä on hyvä pensselillä valella lihavartaita grillissä. Juomasuosituksena on esimerkiksi Anchor California Lager tai ihan vaan Coca-Cola (huom. lasipullo). Ensimmäinen kerta kun suosittelen kokista ja varmasti viimeinen. Laitan uskottavuuteni vaakalaudalle, mutta jostain käsittämättömästä syystä juuri tämän annoksen kanssa minulle tulee aina kokishimo. En ymmärrä miksi, mutta se toimii.