Vappuna kuohuviinipullot poksahtelevat ennätystahtia. Alkon ovista marssii sisään vappuviikolla lähemmäs kaksi miljoonaa suomalaista etsimään viinejä erilaisiin vappujuhliin, joten viinivalinnat on hyvä tehdä ajoissa. Tässä siis muutama skumppasuositus vapun juhlaväelle. Skål!

 

kuva-9.jpg

Vapun brunsseille ja puistopiknikeille soveltuva italialainen Verrocchio Prosecco Brut (8,90€) on todella aromaattinen ja helposti lähestyttävä. Maailmalla suosiotaan nostanut prosecco-kuohuviini sopii kevätjuhliin loistavasti. Oli vappuna nakit silmillä tai lautasella, niin pirskahteleva prosecco hoitaa homman. Ps. Kannattaa testata myös venetsialaista sgroppino-cocktailia! 

 

 

kuva 1.jpg

Tämän kevään ehdoton hittiuutuus on uusiseelantilainen Lindauer Rosé (12,79€). Marjaisa ja runsas skumppa on hintaansa nähden sen verran hyvä, että suosittelen lämpimästi kahmimaan näitä pari pulloa varastoon ennen kuin on liian myöhäistä. Tämä viini löytää paikkansa melkein missä tilanteessa tahansa.

 

 

kuva 3.jpg

Chileläinen Undurraga Royal Brut (13,98€) on kuiva ja raikkaan hedelmäinen kuohuviini esimerkiksi vappuaaton illallisen aperitiiviksi. Tyynenmeren läheisyydessä sijaitsevat viinitarhat hyötyvät viileistä illoista ja mereltä puhaltelevat tuulet auttavat rypäleitä säilyttämään raikkautensa. Kokeile tätä kuohuviiniä vaikka raikkaiden kevätsalaattien kanssa.