_MG_3713.jpg

Täällä viikolla kotikaupunkiini Porvooseen avataan uusi viinibaari nimeltä Eloisa Wine&Deli. Sijainti on aivan Porvoon torin kupeessa ja paikkahan on suorastaan legendaarinen. Rakennuksella on pitkä historia ja se on toiminut muun muassa putkana, AA-kerhona ja julkisena vessana. Itseasiassa isoisoäitinikin on ollut töissä aikoinaan kyseisessä rakennuksessa. Nyt siinä seisoo viinibaari, kotikaupungissani, Porvoossa, täh! Kuka olisi uskonut? Eilen siellä järkättiin kutsuvierastilaisuus ja tietenkin Porvoon oma viinirotta oli paikalla kurkistamassa minkälaista settiä on luvassa.

_MG_3739.jpg

En ollut aikaisemmin käynytkään koko rakennuksessa, mutta tulihan nyt sekin tehtyä. Täytyy myöntää, että olin skeptinen kun saavuin paikalle. Olen jotenkin allerginen sanalle "deli". En tiedä minkä takia, mutta pelkäsin pahinta. Pessimisti ei pettynyt tälläkään kertaa sillä mestahan oli tosi siisti. Paikka on pieni joka varmaan luo omat haasteensa, mutta minusta tila vaikutti oikein viihtyisältä. Sen enempää en viitsi decor-puolesta puhua mitään, koska niistä hommista en tajua midist. Joten hypätäänkin suoraan pihviin, eli viineihin.

_MG_3722.jpg

Viinibaarin taustalla pyörii Marika Sandström ja Wanhasta Laamannistakin tuttu Kari Jalava. Viinilistan kokoon kasaamisessa on auttanut aktiivinen viiniharrastaja ja Porvoon rap-aatelistoon kuuluva Lasse Yrjölä. Listalle oli päätynyt 21 viiniä. Kysyin Lasselta, että mikäs filosofia hänellä oli tätä listaa kasatessa. "Filosofia shmilosofia! Tarkoitus on vain tarjota asiakkaalle laaja valikoima viinejä klassikoista erikoisuuksiin", hän vastasi. Listalta hyppäsi esiin esimerkiksi hodarrabi zuri ja gros manseng rypälelajikkeista tehty baskiviini Hiruzta Txakoli. Myös Schloss Gobelsburgin Grüner Veltliner on erittäin toimiva vinkku, eikä Suomessa suuren suosion saavuttanut Kung Fu Girl risukka ole yhtään hassumpi. Osasta viineistä jäi epäselväksi tuottaja, mutta ehkä tämä oli tämmönen raakaversio tulevasta menusta. Muuten sanoisin, että viinilista oli monipuolinen ja perus hyvä, mutta ei mitenkään erityisen ihmeellinen. S(h)amppanja osiossa olisin ehkä toivonut hiukan enemmän mielikuvitusta. Mutta tarkoitus tuskin on että asiakkaalle lätkästään käteen paksu viiniraamattu tuhansine viineineen vaan tehdä viinivalinnoista mahdollisimman mutkatonta. Viinilistalta löytyy kuitenkin jokaiselle jotakin, myös sille vaativammalle viininörtille, ja onnistuu varmasti iloisesti yllättämään janoiset viininystävät. Ruoka oli maittavaa tapas-henkistä mättöä ja sillä linjalla vissiin mennään jatkossakin. Myös lounasta on luvassa ja ehkä lounaan nauttiminen viinibaarissa inspaa ihimisiä ottamaan samalla lasin viiniä vaikka "OMG OMG, keskellä päivää!". Toivossa on hyvä elää.

_MG_3767.jpg

Olen todella iloinen, suorastaan riemuissani, että Porvooseen on avautunut viinibaari. En uskonut näkeväni tätä päivää. Sinne, SicaPelle ja kumppanit ovat saaneet hyvää seuraa. Ei muuta kun lycka till ja toivotaan, että viininystävät sekä läheltä että kaukaa löytävät tiensä Porvooseen nauttimaan herkullisia viinejä. Hyvä Eloisa, hyvä Porvoo, hyvä me!!!

 

Eloisa Wine / Deli

eloisawinedeli.fi

Rauhankatu 20, 06100 Porvoo

+358 504479444