FullSizeRender-3.jpg

Vanhoissa lähes kaksi tuhatta vuotta vanhoissa kalkkikellareissa uinuvat samppanjapullot kuiskivat tarnoita vuosien takaa. Vuonna 1851 nuori 29-vuotias Charles "Champagne Charlie" Heidsieck perusti oman samppanjatalon. Hän päätti panostaa viiniensä kypsyttämiseen ja osti 47 vanhaa kalkkikellaria, missä olosuhteet samppanjoiden kypsyttämiseen olivat ja on tänä päivänäkin lähes täydelliset.

 

FullSizeRender-2.jpg

Kalkkikellarit sijaitsevat syvällä maan alla ja pituutta pimeillä käytävillä on kahdeksan kilometriä. Aikamoinen sokkelo ja aavistuksen aavemainen, mutta uskomattoman kaunis.

 

IMG_0071.JPG

Charles Heidsieckin kellareissa samppanjapullot kypsyvät vuosia. Huomattavasti pidempään kuin monien muiden samppanjatalojen viinit.

 

IMG_0085.JPG

Enologi Séverine Frerson kertoi tastingin yhteydessä tarkkaan kartalta mistä rypäleet mihinkin viiniin olivat kerätty. Charles Heidsieckin viineihin rypäleitä kerätään noin 200 eri kylästä. Huh!

 

IMG_0087.JPG

Maistoimme myös kellarista vin clair-viinejä, jotka eivät vielä ole käyneet läpi toista käymistä pullossa. Toisin sanottuna erittäin hapokasta ja kuplatonta "samppanjaa". Viinejä maistellessa sai kuitenkin todella mielenkiintoisen näkökulman kuohuviinien kehitykseen.

 

IMG_0069.JPG

Matkani kaksi ehdotonta suosikkia. 10 ja 20 vuotta vanhat samppanjat olivat makumaailmoiltaan hyvin erilaiset, mutta kuitenkin uskollisia Charles Heidsieckin ainutlaatuiselle tyylille.

 

FullSizeRender-1.jpg

Champagne Charlie oli aikoinaan kova poika reissaamaan ja varsinkin hänen matkansa Yhdysvaltoihin oli yksi Heidsieckin menestyksen salaisuuksista. Charles oli kovin pidetty seuramies ja kun hänen matkalaukkuunsa kurkkaa, niin en yhtään ihmettele miksi. Taidanpa ottaa hänestä mallia tulevilla matkoillani.