IMG_2265.JPG

Viikko sitten pakkasimme perheen kanssa juhlavaatteet ja tanssikengät matkalaukkuun ja otimme suunnan kohti Portugalia. Arvostettu Confraria do Vinho do Porto oli päättänyt myöntää minulle ritarin arvonimen. Kyseessä oli suuri kunnia ja tietenkin kutsuun oli vastattava myöntävästi. Seremonia järjestettiin keskellä Portoa historiallisessa Palácio da Bolsassa. Olen ollut siellä pari kertaa tuomaroimassa paikallisessa viinikilpailussa, joten paikka oli minulle entuudestaan tuttu. Nappasimme AirBnB kämpän läheltä tapahtumapaikkaa ettei Porton katujen mukulakivet tee kepposia korkokengille.

 

IMG_2076.JPG

En tiennyt oikein mitä odottaa itse juhlatilaisuudelta. Minulla oli tiedossa paikka, päivämäärä, aika ja pukukoodi. Ei muuta. Portugalilaiseen tapaan yksityiskohdista ei pidetty suurta melua. Paikan päällä selvisi, että kyseessä ei ollut ihan tavalliset kakkukestit. Pieni jännitys iski välittömästi. Yli +30°C ja smokki meinasi aihettaa snadin lämpöhalvauksen. Nestehukkaa yritettiin tasapainottaa portviinillä. Tilaisuus kesti parisen tuntia ja olin ritaroitavien kärkijoukossa. Minua ennen ritarin mitalin kävi hakemassa muun muassa Porton ja Vila Nova de Gaian pormestarit. Matka lavalle punaista mattoa pitkin oli pitkä. Kun järjestön kansleri George Sandeman oli ripustanut mitalin kaulaani ja olin allekirjoittanut kunniakirjan oli olo helpottunut ja onnellinen.

 

FullSizeRender-26.jpg

Tilaisuuden jälkeen vanhat ja uudet cavaleirot kävelivät hevoskaartin saattelemana kohti Porton jokirannassa sijaitsevaa vanhaa tullirakennusta, missä järjestettiin messevä gaalaillallinen.

 

IMG_2101.JPG

Cavaleiro da Confraria do Vinho do Porto

 

IMG_2266.JPG

Ilta oli tietenkin pitkä ja erittäin portviini-pitoinen. Hauska ja ikimuistoinen hetki elämässäni, jonka sain onnekseni jakaa perheeni kanssa.

 

IMG_2175.JPG

Matkalla takaisin Suomeen oli pari kertaa ihan pakko pysähtyä miettimään, että häh - ritari, minäkö?! Kaippa se on uskottava. Kuulemma titteli ei takaa ilmaista portviiniä loppuelämäksi. Höh! ;)