FullSizeRender-14.jpg

Kävin viime viikolla Italiassa ja eteeni sattui aivan taivaallisen herkullinen leipä. Friulissa ennen dinneriä tarjoiltiin pieniä leipiä päällystettynä burrata-juustolla ja suikaleella "filetti di alicia", eli anjovista.

Päälle oli raastettu hennosti sitruunankuorta, ripaus mustapippuria ja oliiviöljyä. Annos oli kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan mielettömän maukas. Näin siitä seuraavana yönä jopa unta. Pari kuukautta aiemmin olin sattumoisin saanut isoveljeltä tuliaisiksi purkillisen hyvää anjovista Italiasta, joten päätin kokeilla tätä kotona. Annos oli niin yksinkertainen, että edes minä en onnistunut sitä pilaamaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kotona. Itse paahdoin leivän hieman rapeaksi, joka tuntui sopivan hyvin pehmeän burratan kanssa. Sitruunaa (luomu) kannattaa raastaa leivän päälle kevyesti. Ilman anjovista leipä tuntui melkein makealta leivokselta, mutta siivu hyvää (!!!) anjovista tasapainotti mukavasti kokonaisuutta. Päälle pieni loraus laadukasta oliiviöljyä ja BOOM!! Erinomainen tapas illanistujaisiin. 

 

IMG_8994.JPG

 

IMG_8996.JPG

 

IMG_8995.JPG

 

IMG_8992.JPG