IMG_6965.JPG

Pitkän ja kylmän talven jälkeen matka Brasilian lämpöön oli kovasti kaivattu henkireikä. Viimeisestä visiitistä oli kulunut jo neljä vuotta, joten kaipuu oli suuri. Matka alkoi Rio de Janeirosta.

 

IMG_6966.JPG

Rion kasvitietellinen puutarha oli uskomattoman kaunis ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Sisäänpääsy on vaivaiset pari euroa ja ihmeteltävää riittää koko päiväksi.

 

IMG_6981.JPG

Pelkästään tämän annoksen takia lähtisin Brasiliaan koska vaan. Herkullinen feijoada on erittäin täyteläinen papu-lihapata, joka tarjoillaan perinteisesti riisin ja maniokkijauheen kanssa. Taivaallista!

 

IMG_6977.JPG

Aurinkoinen Ipanema on suosikkini Rion tunnetuimmista rannoista.

 

IMG_6971.JPG

Raikas caipirinha on ehkä parasta ikinä. Oikeaoppiseen caipirinhaan tulee limeä, sokeria, cachaça-sokeriruokoviinaa ja jäitä.

 

IMG_6964.JPG

Corcovadon huipulta Kristus-patsaan vierestä avautuu kaunis näkymä kuuluisan Maracanã-jalkapallostadionin suuntaan, joka oli parhaillaan rempassa Rion kesäolympialaisten takia.

 

IMG_6975.JPG

Maukas picanha-liha, olut ja caipirinha on iso osa paikallista ruokaympyrää. Tämähän ei matkamiestä haitannut.

 

IMG_6972.JPG

Brasilia on suuri olutmaa. Ruokakauppojen hyllyjä dominoi isot brändit, mutta myös Brasiliaan on rantautunut pienpanimobuumi. Paikallinen Three Monkeys oli raikkaan sitruksinen janonsammuttaja.

 

IMG_6980.JPG

Ison kurpitsan sisällä paistetut mausteiset ravunpyrstöt ja juusto oli yksi matkan herkullisimmista ruokaylläreistä.

 

IMG_6982.JPG

Rio de Janeiro oli yhtä ihmeellinen kuin aina ennenkin. Matka Rion rannoilta jatkuu kohti São Paulon betoniviidakkoa.