_MG_3862.jpg

Reilu viikko sitten Helsingissä ravintola Palacessa järjestettin Wine Australia viinitasting. Ulkona paistoi aurinko ja terdellä oli leppoisat +20°C jo aamupäivästä. Puitteet oli kohdillaan ryystää muutama vinetto.

_MG_3851.jpg

Tilaisuus alkoi Chardonnay ja Shiraz luennolla jonka veti Plan B! viineistä tuttu Bill Crappsley. Maistelimme läpi 10 viiniä eri puolilta Australiaa. Tastingin tarkoitus oli näyttää Australian monipuolisuus viinimaana. Kun Aussi vinkkuja maistelee on hyvä pitää mielessä, että Australia on iso, siis TODELLA iso maa (kuva alla) joten viinit voi erota huomattavasti toisistaan.

Size of Australia.jpg

Kuva: @Amazing_Maps

 

Valkoviineistä erottautui Tyrrel's Wines Vat 47 Hunter Chardonnay 2007. Viinillä oli hieman ikää ja sen mehiläisvaha-marenki-hunajameloni aromit sekä hyvä hapokkuus sai tämän pojan hymyilemään. Hauskaa tässä oli se että viini oli suljettu kierrekorkilla ja monet kierrekorkki trollaajat eivät usko että viini pystyy kehittymään hyvin jos pullo on suljettu tällä metodilla. Tämä viini todisti moiset puheet hölynpölyksi.

_MG_3855.jpg

Punaviineistä oma suosikkini oli Logan Shiraz 2011. Tämä tuottaja oli minulle entuudestaan tuttu ja olen fanittanut heidän viinejään jo jonkun aikaa. Loganin viinitila sijaitsee Orangen alueella Etelä-Walesissa. Se on Australian korkein viinialue ja myös yksi viileimmistä. Olen oppinut odottaman Australian shiraz-viineiltä tiettyä ylikypsää täyteläisyytta mikä ei aina ihan uppoa meikäläiseen, mutta tämä viini oli raikkaan marjaisa ja mausteinen. Tätä viiniä ei löydy tällä hetkellä Suomesta, mutta Loganilla on yksi riesling ja yksi pinot noir Alkon perusvalikoimassa. Kantsii kokeilla!

_MG_3866.jpg

Mielenkiintoinen setti oli ja tilaisuus toimi hyvänä lämmittelynä sillä olen ensi viikolla menossa Australiaan ensimmäistä kertaa. Cheers mate!