_MG_4606.jpg

Yksi reissuni mielenkiintoisimmista kohteista oli ehdottomasti Mornington Peninsula. Tämä pieni niemimaa sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Melbournen kaupungista ja on viime vuosina nostanut päätään Australian "uutena" viinialueena. Morningtonin viileämpi meri-ilmasto tekee siitä otollisen paikan viljellä Pinot Noir ja Chardonnay rypälelajikkeita. Kiertelin alueella muutaman päivän ja tykkäsin kovasti. Viinitiloilla oli hyvä pössis ja tuntuivat olevan itsekin innoissaan alueen potentiaalista. Tässä muutamia kuvia Morningtonin reissupätkästä.

 

_MG_4585.jpg

Moorooduc Estate viinitilan perustaja Richard McIntyre ja avustava viinintekijä Frodo. Kiltti koira, mutta jostain syystä hän haluaa pistää poskeensa tilalla asuvan riikinkukon. Ymmärtäähän sen, herkullisen näköisiä otuksia.

 

_MG_4591.jpg

Tynnyrit rivissä Kooyongin kellarilla.

 

_MG_4595.jpg

Hyvän viinintekijän tunnistaa viiniaiheisista t-paidoista. Kuvassa Kooyongin viinintekijä Sandro Mosele selittää omaa viinifilosofiaansa. Hän puhui niin hyvin ja selkeästi viinistä, että saarnan loputtua olin valmis liittymään mihin tahansa kulttiin.

 

_MG_4580.jpg

Tässä rivi viinejä tiloilta missä vierailin. Olin erityisesti innoissani alueen Chardonnay valkoviineistä.

 

IMG_5411.jpg

Stonier tilan viinitarhoilla käytetään nykyään jo hiukan harvinaisempaa "lyyra" muotoa viiniköynnösten kasvattamisessa.

 

_MG_4650.jpg

Ocean Eight viinitilan kellarissa kypsyy pieni koe-erä kuohuviiniä.

 

_MG_4621.jpg

Lounas Paringa Estaten viinikellarissa. Viinintekijä Lindsay McCall kuvassa vasemmalla, nenä lasissa tietenkin.