_MG_4690.jpg

Mornington Peninsulan jälkeen nappasin lentokoneen Melbournesta Adelaideen ja suuntasin kohti McLaren Vale viinialuetta. Mäkkäri eli Mclaren on erityisesti tunnettu punaviineistään. Varsinkin Rhônen lajikkeet kuten Syrah (tai tässä tapauksessa Shiraz), Grenache ja Mourvedre tuntuvat sopivan alueelle hyvin. Kuitenkin tällä Adelaiden eteläpuolella sijaitsevalla viinialueella puhaltaa uudet tuulet ja ihmiset istuttavat nykyään erikoisempiakin rypälelajikkeita. Viinialueena McLaren Vale on todella kaunis. Maisemaa hallitsee kumpuilevat viinitarhat sekä tietenkin the big blue, meri. Gulf St Vincent vaikuttaa suuresti alueen ilmastoon ja tarjoaa kaunista rantaviivaa kilometri tolkulla. Vesi saattaa näyttää houkuttelevalta, mutta kuhisee haita sekä erityisen myrkyllisiä sinirengastursaita (blue-ringed octopus). No tänks! Itse pysyttelen mieluiten rannalla iso viinilasi kädessäni.

 

Tässä muutamia kuvia tästä reissupätkästä.

 

_MG_4699.jpg

Scarce Earth Single Block Shiraz tasting d'Arenbergin viinitilalla oli mielenkiintoinen. Jos yksi asia jäi McLaren Valesta mieleen, niin se oli sana "geology". Paikalliset viinintekijät olivat erityisen innoissaan alueen monipuolisesta maaperästä ja haluavatkin tuoda sitä esille näiden yksittäisten viinipalstojen kautta.

 

_MG_4710.jpg

Wirra Wirran viinikellarilla minua odotti Cabernet Speed Tasting eli speed datingistä vaikutteita ottanut viinitasting. Paikalla oli edustettuna noin kymmenen viinitilaa, viisi minuuttia per tila, än-yy-tee-MAISTA! Tilat esittelivat ainoastaan Cabernet Sauvignon rypäleestä tehtyjä viinejä. Vaikka Coonawarra viinialueen Cabernet-viinejä pidetään monesti Australian parhaimpina, niin McLaren Vale kyllä osoitti, että tulevaisuudessa homma voi olla toisin.

 

_MG_4716.jpg

Chester Osborn, d'Arenberg viinitilan pääjehu, on niin sanotusti "elämää suurempi" viinintekijä. Tunnettu värikkäistä paidoistaan ja isoista viineistään. Hän on varmasti yksi Australian tunnetuimmista tai ainakin puhutuimmista viinintekijöistä. Tässä hän esittelee The Galvo Garage viiniään. Hän oli erityisen innoissaan, koska d'Arenberg oli juuri saanut luvan rakentaa tilalleen Chesterin pitkään haaveileman Rubikin kuution muotoisen vierailukeskuksen / ravintolan. Chester esitteli luonnosta ja se näytti juuri siltä miltä se kuulostikin. Projekti tulee maksamaan kevyet 11 miljoonaa Australian dollaria.

 

IMG_4680.jpg

Tapasin myös Vale Cru viinintekijä possen. Tämä pienten viinitilojen joukko löi hynttyyt yhteen jotta voisivat paremmin promota McLaren Valen monimuotoisuutta viinialueena. Tavaraa löytyikin aina amfora-viineistä italialaisiin rypälelajikkeisiin kuten Primitivo, Nero d'Avola ja Sangiovese. Erittäin hauska porukka ja viinitkin olivat todella herkullisia.

 

Tässä vielä pieni Vale Cru video...