_MG_4493.jpg

Vaikea kuvailla kuinka paljon vihaan lentämistä. Olin lähellä kieltäytyä kun sain alkukesästä kutsun Australiaan. "Sehän on toisella puolella maailmaa!", kiljuin mielessäni. Otin itseäni kuitenkin niskasta kiinni, pakkasin laukun ja lähdin matkaan. En ole aikaisemmin Australiassa käynyt joten olihan tää ihan pakko nähdä. Lensin Finskillä 12 tuntia Singaporeen, minkä lentokenttä on Anthony Bourdainin mielestä maailman paras. Mielestäni se oli yhtä ankea kun kaikki muutkin lentokentät. Siitä nappasin kevyen 8 tunnin jatkolennon Sydneyyn. Saavuin perille täysin koomassa ja kun vihdoin pääsin hotelille tapahtui jonkin sortin henkinen ja fyysinen romahdus. Nukahdin välittömästi.

_MG_4510.jpg

Kun vihdoin heräisin, myöhemmin sinä päivänä, vedin nassuun hyvät thai-sapuskat ja suuntasin Kaleidoscope Tattoo studiolle. Siellä ystäväni Maija, joka on tehnyt suurimman osan tatuoinneistani, odotti neulan kanssa. Yli vuorokauden matkustelun jälkeen mikään ei palauta maan pinnalle paremmin kuin seitsemän tunnin tatskasessio. Mieto aloitus Australian matkalle. ;-)

IMG_5367.jpg

Seuraavana päivänä ensimmäinen tapaaminen oli herra Robert Oatleyn kanssa. Bob teki aikoinaan hyvät massit kun myi perustamansa Rosemount Estaten ja on nykyään yksi Australian rikkaimmista ihmisistä. Vaikka ikää on jo päälle 80 vuotta, niin näemmä intoa piisaa jatkaa viinin valmistusta. Tietenkin asiaa edesauttaa jos pankkitilillä on melkein miljradi dollaria. Hänen uusi viiniproggis kantaa nimeä Robert Oatley Vineyards. Oli kaunis päivä Sydneyssä ja hän päätti viedä meidät pienelle viiniajelulle hänen super messevällä jahdillaan. Laivan kannelle oli katettu snadi viinitasting ja hetkessä olimmekin jo Sydneyn kuuluisan oopperatalon edessä lipittelemässä raikkaita sekä aavistuksen ylitammitettuja viinejä. Aikamoista. Vinkut oli hyvin tehtyjä vaikkakin ehkä hieman liian hiottuja ja tylsiä meikäläisen makuun, mutta maisemat oli kohdillaan kun bongailimme Russel Crown, Cate Blanchettin ja muiden julkkisten asuntoja. Hauska päivä jota muistelee lämmöllä kun kotona syö tonnikalaa suoraan purkista.

IMG_5353.jpg

Pienen huviajelun jälkeen oli jo aika jättää Sydney ja suunnata kohti Melbournea. Lensimme Great Dividing Range vuorten yli, mikä oli mukava nähdä, koska tällä maailman kolmanneksi pisimmällä vuorijonolla on suuri vaikutus Australian ilmastoon ja sitä kautta myös viinintuotantoon.

IMG_5370.jpg

Melbournessa suuntasimme Easy Tiger ravintolaan illalliselle. Ausseissa on käynnissä vahva pienpanimovallankumous ja tästä syystä tom yum sai seurakseen pari herkullista paikallista bisseä.

_MG_4571.jpg

Loppuilta jatkui pienellä baarihyppelyllä, oluella ja jazzilla. Ilta muuttui yöksi, yö aamuyöksi ja oli aika painaa pää tyynyyn, koska seuraavana päivänä kohteena on viininörttien keskuudessa paljon hypetetty Mornington Peninsulan viinialue.