IMG_8182.JPG

Helsingin Ritarihuoneella järjestettiin tänään vuosittainen Alsacen viinintuottajien yhteistyöjärjestön CIVAn viinitasting. Kävin paikan päällä kumoamassa muutaman lasin viinintekijöiden kanssa ja vaihtamassa kuulumisia.

 

IMG_8188.JPG

Tapasin vanhan Facebook tutun Philippe Durstin, joka on Dopff au Moulin viinitilan export manager. Olemme tunteneet toisemme sosiaalisen median kautta jo vuosia, mutta oli vihdoin mukava tavata mies ihan ilmielävänä. Dopff tunnetaan heidän Crémant d'Alsace kuohuviineistä, mutta heiltä löytyy myös pitkä rivi muitakin viinejä.

 

IMG_8186.JPG

Gisselbrecht Riesling Grand Cru Muenchberg 2011 ja 2000. Sama viini, eri vuosikerta. Paljon puhutaan, että Alsacen viinit ovat pitkäikäisiä ja niinhän ne parhaimmillan on. Vuosien saatossa nuoresta finniposki-viinistä on hioutunut aromaattinen ja monivivahteinen hurmuri.

 

IMG_8185.JPG

Viinintekijä Julien Schaalin tapaaminen oli mukava ylläri. Diggailen kovasti hänen projektistaan Etelä-Afrikassa ja nyt sain mahdollisuuden maistaa myös hänen Alsacen tuotantoa.

 

IMG_8184.JPG

Kaksi Biecher & Schaalin riesling-viiniä kahdelta eri Grand Cru tarhalta. Koska viinit ovat lähes identtiset on eri tarhojen ominaispiirteet hyvin havaittavissa. Rosacker-tarhan riesling oli hillitty, jopa hieman tiukka, mutta rakennetta löytyi vaikka muille jakaa ja viini oli kaikin puolin herkullinen. Schlossberg sen sijaan oli todella viettelevä. Aromaattinen, hennon kukkainen ja suorastaan seksikäs tissuttelu viini. Kumpi oli sitten parempi? Molemmat olivat omalla tavallaan todella hyviä, mutta jos olisi aivan pakko valita, niin kyllä Rosacker veisi voiton.

 

IMG_8187.JPG

Léon Beyer Sélection de Grains Nobles Gewürztraminen 1998 oli mukava lopetus tastingille. Makea, mausteinen ja miellyttävän kehittynyt jälkkäriviini. Nam!