Amarula munatoti

Maailman valloittanut munatoti ei ole jostain syystä rantautunut Suomeen. Olemme vahvasti glögikansaa. En itse ole munatotia monesti jaksanut tehdä, noh, koska olen patalaiska. Hyvä munatoti vaatii sitä rehellistä vatkaamista, mistä en ole erityisen innostunut. Tiedän kuitenkin, että Maku-lehden lukijat osaavat vispilöidä paremmin kuin minä koskaan, joten ajattelin lähteä kokeilemaan. En ole suuri muskottipähkinän fani. En myöskään usko, että perinteiseen englantilaiseen munatotiin kuuluu rommi. Lähdin siis täysin eri suuntaan ja rakensin munatotin pienellä eteläafrikkalaisella vivahteella lisäämällä juomaan Amarula-kermalikööriä. Lopputulos yllätti itsenikin. Aivan jäätävän hyvää!! Ehkä parasta mitä voit tarjota tänä talvena vieraillesi esimerkiksi jälkiruokana. En ole tunnetusti suuri reseptinikkari, mutta here goes nothing...

 

Mitä tarvitset?

 

4 dl täysmaitoa

2 dl kuohukermaa

4 munaa

1/2 dl sokeria

1/2 dl brandyä tai konjakkia

1 dl Amarula-kermalikööriä

Tarjoiluun kanelitankoja

 

Step 1. 

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kippoihin. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita hiljalleen mukaan maito koko ajan vispaten.

 

Step 2.

Laita sekoitettu "soppa" kattilaan ja liedelle. Pienellä lämmöllä sekoittele kunnes koostumus hieman paksuuntuu. Älä kuitenkaan kiehauta ellet halua munakokkelia. Tämän jälkeen ota kattila pois liedeltä. Lisää mukaan brandy ja Amarula. Anna jäähtyä huoneenlämmössä vähän aikaa. Sitten nakkaa kattila jääkaappiin tai ulos jäähtymään.

 

Step 3.

Samalla kun kattila viileenee ulkona vatkaa valkuaiset ja kuohukerma vaahdoksi eri kipoissa. Kuohukermaa ei tarvitse paljon vatkata, mutta valkuaisille saa antaa kunnolla kyytiä. Tämän jälkeen sekoita vaahdot keskenään ja lisää mukaan myös jäähdytetty munamaitosoppa. Kaada valmis juoma kuppeihin ja tarjoile kanelitangon kanssa. Rennommissa juhlissa juoman voi myös tarjota konjakkilaseista ja siivilöidä päälle kevyesti kaakaojauhetta.