KATSOMASI RESEPTIT

Kiitos ja kumarrus

419b497be4f9ce3b8472a4c4a6a70c60.jpg

Rakkaat lukijat. Täten ilmoitan, että Sirénin Tilkka-blogini on saapunut tiensä päähän. Kun seitsemän (!!!) vuotta sitten aloitin blogini Maku.fi-nettisaitilla en olisi voinut kuvitella, että saisin viihtyä täällä näinkin kauan. Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja nyt on aika minun ripustaa bloggaajan rotsi naulakkoon. Sirénin Tilkka-palstan kuitenkin löytää tuttuun tapaan Maku-lehden paperiversiosta ja sieltä kannattaakin nuuskia näppäriä viinisuosituksia jatkossakin. Iso kiitos Maku-tiimille näistä blogivuosista sekä tietenkin Maku-lehden lukijoille. Kippis!

Viikonlopun viinisuositus: Tobia Graciano

zoom-28.jpg

Kun eilen menin nukkumaan oli vielä kevät, mutta kun tänään heräsin talvi oli tehnyt comebackin. Mieleni heti kääntyi kohti perjantai-iltaa ja punaviiniä. Tempranillon varjoon jäänyt rypälelajike graciano on yksi Riojan ja kenties koko Espanjan aliarvostetuimpia rypäleitä. Uudet tuulet kuitenkin puhaltavat viinimaailmassa ja graciano on saanut mukavaa nostetta. Mausteisen ja marjaisan Tobia Gracianon (15,64€) siemailu on hyvä tapa tutustua kyseiseen rypäleeseen. Löysin tästä tiettyä yrttisyyttä, tillin ja verisen pihvin seksikkään aromimaailman, joka sai minut muistelemaan aikoja kun olin Espanjassa töissä. Good times!

Le Trou du Cru ja lasi valkkaria

FullSizeRender-21.jpg

Burgundin alueelta kotoisin oleva Le Trou du Cru on loistava pieni snäksi yhdessä leivän kanssa. Aromikkaat époisses-tyyliset juustot ovat myös erittäin viiniystävällisiä ja tässäkin tapauksessa sanonanta "what grows together, goes together" pitää paikkansa. Ryhdikkään hapokas, raikkaan hedelmäinen ja vivahteikas Bouchard Hautes-Côtes de Beaune 'Les Prieurés' (14,99€) on mainio yhdistelmä tämän herkullisen juustonapin kaveriksi. 

 

zoom-27.jpg

 

Viikonlopun viinisuositus: Gustave Lorentz Cuvée des Asperges

zoom-26.jpg

Parsakausi alkaa pikkuhiljaa lähestyä, mikä näkyy myös Alkon hyllyillä. Tilausvalikoiman uutuus Gustave Lorentz Cuvée des Asperges (13,98€) on täsmäsuositus parsan kaveriksi, mutta toimii hyvin myös kalaruokien kaverina. Parsacuvée ei alkujaan houkutellut, mutta ei viiniä kansien takia kannata tuomita. Kypsän sitruksinen ja raikkaan hapokas pinot blanc soljuu kurkusta alas huomattavalla helppoudella.

Marinoidut oliivit - helppoa ja hyvää

FullSizeRender-20.jpg

Tässä yksi tämän hetken suosikeistani. Valuta siivilässä sekalainen setti oliiveja, kaada kulhoon ja viipaloi sekaan puolikas appelsiini. Kaada pannulle reilu loraus oliiviöljyä ja lisää joukkoon kolme kokonaista valkosipulin kynttä, yksi pitkittäin puolitettu chili, kaksi laakerinlehteä sekä ruokalusikallinen murskattuja korianterinsiemeniä. Paista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia kunnes valkosipuli saa hieman väriä. Anna marinadin jäähtyä. Kaada marinadi oliivien päälle ja sekoita hyvin. Anna maustua vähintään kaksi tuntia, mutta mielellään yön yli jääkaapissa. Tarjoile ja nauti!

Näytä lisää