KATSOMASI RESEPTIT

Viikonlopun viinisuositus: Vinha do Bispado

458387.jpg

Pohjois-Portugalissa sijaitseva Douron laakso on tunnettu portviineistään, mutta alueen puna- ja valkoviinit ovat nousseet ryminällä parrasvaloihin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Laakson perukoilla sijaitseva kuuma ja kuiva Douro Superiore oli pitkään eristyksissä viinimaailmasta. Uudet moottoritiet ovat kuitenkin avanneet tulvaportit ja tänä päivänä alueelta tulee viinejä kuin liukuhihnalta. Oliiviöljystään tunnetun Carm-viinitalon Vinha do Bispado (8,99€) on ryhdikäs, kypsän hedeläminen ja helposti lähestyttävä pöytäviini. Yllättävän paljon laatua pienellä hintalapulla. Kokeile esimerkiksi hirvipaistin kanssa.

 

Vierailin kyseisellä viinitalolla kesällä 2013 ja nappasin kellarin takapihalta tämän kuvan.

_MG_1451.jpg

 

Suomi 100-viinisarja

FullSizeRender123.jpg

Altia lanseeraa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi Suomi 100-viinisarjan. "Wine Gallery" nimeä kantavaan viinisarjaan kuuluu samppanja, valkoviini ja punaviini. Sain kunnian olla mukana viinien valintaraadissa. Kuohuvasta vastuussa on samppanjatalo Ayala, Bordeaux Blanc-valkoviini on kreivi Stephan von Neippergin käsialaa ja punaviini on peräisin Château Liversanin tilalta Bordeaux'sta. Etiketeissä komeilee Tove Janssonin vuonna 1947 maalaamat freskot Juhlat maalla ja Juhlat kaupungissa. Juhlaviinit saapuvat Alkoihin marraskuun lopulla.

Viikonlopun viinisuositus: Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic

501877.jpg

Lokakuu etenee ja mittari alkaa uhkaavasti lähestyä nollaa. Kaikesta huolimatta on pakko myöntää, että sään puolesta on ollut oikein mukava lokakuu. Tästä syystä ajattelin suunnata viikonloppuna mökille ja jos kaikki menee hyvin eikä taivas repeä, niin saamme nostettua laiturin kuivalle maalle. Samalla kun säädämme laiturin kanssa on lohi savustumassa. Tähän tilanteeseen sopii oikein mukavasti saksalainen Julius Silvaner Westhofener Rotenstein Organic (13,77€). Rheinhessenin raikkaan hedelmäinen ja suorastaan sähäkkä silvaner antaa mukavaa vastapainoa maukkalle savulohelle. Saattaapi olla, että kokeilen myös saisinko virvelillä hieman harvennettua Kanta-Hämeen kalakantaa. Taitaa jäädä haaveeksi... :)

Näytä lisää