Ennen kuin kansainvälinen ravintolakulttuuri yleistyi Suomessa, perin tavallinen ravintola-annos oli kuoliaaksi nuijittu puolen sentin ohuinen pihvi jonka päällä oli pakastimelta maistuva valkosipulivoinappi.

Ennen kuin kansainvälinen ravintolakulttuuri yleistyi Suomessa, perin tavallinen ravintola-annos oli kuoliaaksi nuijittu puolen sentin ohuinen pihvi jonka päällä oli pakastimelta maistuva valkosipulivoinappi. Saahan tätä annosta edelleenkin, eikä siinä olekaan mitään vikaa. Paitsi että voi on joidenkin mielestä tappavan vaarallista.

Nykyään terveellisiä ruokatottumuksia tuputetaan meille joka puolelta. Harva se viikko joku asiantuntija kertoo, mikä on terveellistä ja mikä ei. On kovin vaikeaa tietää mitä sitten voi syödä ilman kuolemanpelkoa.

Valkosipuli on herkullista. Tätä mieltä olen. Joskus vain sitä syötyään ei kehtaa olla pariin päivään ihmisten ilmoilla. Keksinkin hyvän ja terveellisen vaihtoehdon valkosipulivoille. Tai en minä sitä varmaankaan ole itse keksinyt, mutta kerron sen teille kuitenkin!

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota kokonainen valkosipuli ja halkaise se sivusta leikaten kahtia niin että saat kaksi puolikasta joissa on suunnilleen sama määrä kynsienpuolikkaita. Laita valkosipulit folioon, ripauta hiukan öljyä ja merisuolaa. Sulje folio tiiviiksi ja laita nyytti uuniin.

Paahda puolisen tuntia, tai kunnes valkosipulit tuntuvat puristettaessa pehmeiltä. Paista itsellesi pihvi, ota valkosipulin puolikas nyytistä ja puristele ihania pehmeitä kynnenpuolikkaita pihvin päälle ja levitä tahna. Valkosipuli siis pehmenee kypsyessään siten että sitä voi levittää kuin voita ikään.

Terveellistä ja herkullista! Eikä muuten henkikään haise!