Pidätkö Pizza Hutin pannupizzoista? Itse pidän kovasti, erityisesti siitä paksusta, kuohkeasta ja rasvaisesta pohjasta. Pitkään yritin keksiä miten sellaisen saisi aikaiseksi.

Muutama vuosi sitten asioidessani tukussa, ostin itselleni pannupizzapannun. Käytännössä se on kuin matala laakea metallinen piirakkavuoka, mutta kokkina on kivaa, kun on juuri tiettyyn tarkoitukseen tehty valmistusastia. Ongelma numero yksi oli nyt selätetty: minulla on pannupizzapannu. Minkälainen olisi sitten sopiva pizzapohjataikina?

Lopulta keksi ratkaisun: Muistin että focaccia- leivästä tulee mahtavan kuohkea, rapea ja sopivan kostea, kun taikinaan lorottaa runsaasti oliiviöljyä. Teinkin helpon taikinan: 2,5 desiä lämmintä vettä, puoli pussia kuivahiivaa, teelusikka sokeria, suolaa, jauhoja sopivasti, öljyä paljon. Hyvän taikinan salaisuus on se, että ei laita liikaa jauhoja. Taikinan tulee olla pehmeä ja kuohkea. Liikaa jauhoja: saat aikaiseksi leipää, jolla Daavid olisi tappanut Goljatin.

Vaivasin siis öljyä taikinan sekaan. Annoin taikinan nousta ja taputtelin sen hyvin öljytylle pizzapannulle. Pohjan päälle lusikoin itse tekemääni tomaattikastiketta ja lisäsin muut täytteet. Lopuksi vielä lorotin reunojen päälle oliiviöljyä. Paistoin 275 asteessa noin kymmenen minuuttia ja jippii! Onnistui! Pizzan reunat olivat mahtavan kuohkeat, rapeat ja rrrrrrasvaiset. Taikinan kohottaminen ja öljy ratkaisivat mysteerin. Vaimokin tykkäsi.