pinaattilettu-0108.jpg

Liekö näillä muutamalla vähän aurinkoisemmalla ja keväisemmällä päivällä olla osuutta asiaan, mutta jotenkin taas paljon energisempi olokin taas. Kyllä se lupaus keväästä vaan vaikuttaa mukavasti. Tosin vielä taidetaan soutaa ja huovata sään ja lämpötilojen kanssa, mutta kyllä se sieltä pian. Jos kuitenkin on yhtään aneeminen olo, niin siitähän pääsee yli kunnon rautaisannoksella pinaattilettuja. Niitä itseasiassa toivottiinkin tehtävän tässä vähän aikaa sitten, joten tässä tulee.

Lettujen tekoa varten tarvitaan sitä pinaattia. Pakastepinaatti käy ja sitä on nopsasti napattu pakastealtaasta. Pinaattia otetaan sulamaan ja se myös on hyvä valuttaa siivilän voimin, jotta ylimääräinen vesi valuu pois. Sen jälkeen pinaatti voidaankin silputa pieneksi. Se lisätään lettutaikinaan, joka nyt vielä puuttuu. Eli sekoitetaan kaksi kananmunaa, viisi desiä maitoa, kolme desiä vehnäjauhoja, puoli desiä öljyä ja puolitoista teelusikallista suolaa. Kaikki vain sekaisin ja siihen vielä silputtu pinaatti mukaan. Taikinan annetaan rauhassa oleilla puoli tuntia ennen paistamista. 

Letut paistetaan voin kera lettupannulla ja sen jälkeen ei tarvitse tehdä muuta kuin nauttia. Letut ovat mielestäni se helpoin tapa nauttia pinaattia, mikäli siitä ei erityisesti muuten välittäisi. Maku on mukavan mieto ja kuka nyt ei letuista tykkäisi. Näillä saa kuitenkin taas lisäpirteyttä arkeen. Ja nyt kun kevät on tosiaankin tulossa ja pian kaikkialla alkaa vihertää, niin blogin vanhalta puolelta löytyy ohje myös nokkoslettuihin.