voileipäkakku-1603.jpg

Voileipäkakku on klassikko kevään juhlapöydissä, mutta sen valmistus on hieman aikaavievää. Varsinkin koristeluun saa helposti vierähtämään aikaa riippuen millainen perfektionisti onkaan. Viimevuoden superhelppo voileipäkakku löytyy täältä, mikäli perinteisempi tapa tuntuu enemmän omalta. 

Voileipäkakkupallerot ovat mainio tapa lyhentää valmistusaikaa ja niiden koristelukin on vaivatonta. Toisin kuin voileipäkakun, näiden ei tarvitse maustua jääkaapissa, vaan paketti on heti valmis syötäväksi ja maku on mitä mainioin. Nämä pallerot kätkevät sisäänsä ystäväni Emmin takuuvarman täytekombon, maustekurkkua, paprikaa, savukinkkua, omenaa ja tuorejuustoa - suorastaan herkullista.

voileipäkakku-1604.jpg

Maustekurkku, paprika, savukinkku ja omena pilkotaan pieniksi kuutioksi. Sellainen 0,5 cm olisi sopiva koko, sillä mitä isompina palat ovat täytteessä, sen vaikeampaa on palleroiden muotoilu. Tuorejuusto sekoitetaan mukaan ja maustetaan suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Paahtoleivästä poistetaan reunat ja palat pilkotaan hieman suuremmiksi kuutioksi massan sekaan. Seuraavassa vaiheessa olisi hyvä olla kumihanskat tai ainakin puhtaat kädet :) massasta pitäisi pyöritellä noin 12 palleroa, niitä voi hieman painella, mutta ei kuitenkaan tiiviiksi. Lopuksi pallerot pyöritellään hienonnetuissa yrteissä, ruohosipuli ja persilja sopivat tähän parhaiten makujensa puolesta. 

voileipäkakku-1606.jpg