Voikukista valmistettu hillo maistuu hunajaiselta. Appelsiini ja sitruuna antavat hillolle sopivaa kirpeyttä, mikä viimeistelee maun.

voikukka-1888.jpg

Voikukkia on taas kaikki nurmikot ja tienvarret keltaisenaan. Se on monien nurmikoiden riesa, josta monet haluavat päästä eroon keinolla millä hyvänsä - no nyt voikukat päätyivät hilloon. Purkilliseen hilloa niitä pitäisi kerätä sellainen puolitoista litraa, joista jää terälehtiä noin 5 desiä. Voikukkien maku on miedon hunajainen ja hillosta tulee erittäin makeaa sellaisenaan, siispä hillon reseptiä piti vähän jatkokäsitellä. Lisäsin mukaan appelsiinin kuorta, mikä olisi hyvä olla luomua, sillä siinä on paras maku ilman torjunta-aineita. Mukaan meni myös appelsiinin ja sitruunan mehua. Näistä aineksista keitellään pehmeän hunajainen hillo, missä on sitrushedelmien pikantti maku. 

Voikukkahillosta on moneksi

Tämä sitruksinen voikukkahillo sopii erinomaisesti paahtoleivän päällä tai minkä tahansa vaalean leivän seuraksi, vaikkapa herkullisen korileivän. Kokeile myös sarvien täytteeksi, mitkä ovat kuin croisantteja, mutta helpompia valmistaa. Kevään juhlissa kahvipöytään kuuluu pikkuleivät ja täytekakut, joihin tämä hillo sopii rakenteensa puolesta hyvin täytteeksi. Se on sopivan tahmeaa, mutta maukasta - hyvä täyte herrasväenleipiin tai kermakakkuun

voikukka-1884.jpg