Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Sydänliitto. 

mustikkakuppi-0531.jpg

Moni pääsi maistelemaan mustikkakuppeja reilu viikko sitten Kaivopuiston Kompassitorilla. Alla käydään vähän tarkemmin läpi, miten sinne päädyttiin ja kuinka mustikkakupit syntyivät. Juttuhan ei olisi tietystikään mitään ilman mustikkakuppien ohjetta, joten resepti löytyy alhaalta myös. 

Kuten saatoittekin huomata blogista ja sosiaalisesta mediasta, olimme ravintolapäivänä liikkelle kahden muun blogin, 52 Weeks of Deliciousnessin ja White Trash Diseasen, sekä Sydänliiton Sydänmerkin kanssa. Tässä kyseessä oli siis kampanja Sydänliiton kanssa ja todella mukava sellainen. Oli mahtavaa, kun pääsi tekemään jotain aivan erilaista ja siinä sivussa tuli ensimmäistä kertaa osallistuttua ravintolapäivään. Se on ollut suunnitteilla oikeastaan koko blogin olemassaolon ajan, mutta jonkin vain ei ole täysin osunut kohdalleen. Tässä niin kävi ja oli niin paljon helpompaa suunnitella osallistuminen, kun ei yksin tarvinnut miettiä kaikkia asioita, kuten tavaroiden roudaamista, ruokien tekoa jne. 

P5160723.JPG

P5160716b.jpg

Homman nimihän oli siis se, että jokainen blogi oli vastuussa yhdestä ruokalajista. Nata White Trash Diseaselta teki todella herkullisen alkuruuan nuudelisalaatin muodossa, jota sai possulla tai ilman. Pääruuan kehitteli Anne 52 Weeks of Deliciousness -blogista ja lopputuloksena olivat maukkaat jogurttimarinoidut kanavartaat ohralisäkkeellä. Mika kehitteli puolestaan jälkiruuan. Siinä oli jonkin verran haastetta, kun kaikki pyrittiin tekemään tietysti Sydänmerkin periaatteiden mukaan, mausta tinkimättä. Jälkiruuat eivät yleisesti ottaen ole niitä kaikkein ystävällisempiä asiota tätä ajatellen. 

Mikan ajatukset lähtivät melko nopeasti tuttuihin suomalaisiin makuihin, mutta pienellä twistillä. Ehkä voisi sanoa, että innoittajana toimi jopa mustikkakukko, jota blogissakin oli aiemmin. Kunnon sisäisen aivoriihen jälkeen tuli ajatus tehdä ruistaikinasta kuppeja, joihin täytteeksi tulisi mustikkamoussea. Päälle vielä vähän tuoreita (tässä tapauksessa pensas-)mustikoita ja annos olisi kutakuinkin valmis. 

Mustikkakuppien teko ei hirvittävän vaikeata ole ja näistä saa todella hienot jälkiruuat illanistujaisiin. Resepti ja valmistusohjeet tosiaan löytyvät alta. Ravintolapäivää varten tehtiin toki hieman isompi annos ja uuni oli kuumana aamusta asti kuppeja paistaessa. Moussea oli myös jääkaapissa kilokaupalla. Kaikki nuo kulkivat kätevästi kylmälaukuissa Kompassitorille, jossa aurinko paistoi ja iloinen joukko jo ahersi teltan kanssa. 

Koko päivä oli aivan upea kokemus ja oli hauskaa viettää aikaa Annen, Natan ja muiden kanssa. Johnny Got it Wrong -bändin Tepon musisointi auttoi myös tunnelman luomisessa ja koko ajan oli kyllä meidän Sydänravintolassa vilskettä. Mikä sen parempaa, kun tapahtumalla tehtiin vielä kaiken lisäksi hyvää. Kaikki Sydänravintolan tuotot nimittäin menivät hyväntekeväisyyteen. Joten suuri kiitos jokaisella ravintolassa piipahtaneelle. Syömällä annoksiamme teitte todellakin hyvää. Edes satunnaiset pienet sadekuurot eivät pystyneet pilaamaan tunnelmaa ja koko tapahtumasta jäi varsin hyvä mieli ainakin meille. :)

Tässä alla vielä video, josta voi katsella Sydänravintolan tapahtumia ja tunnelmaa.