Täyteläinen valkosuklaamousse on loistava päätös illalliselle. Tarjoile se esimerkiksi tuoreiden mustikoiden kanssa.

valkosuklaamousse-4035.jpg

Valkosuklaamousse on yksi suosikkijälkkäreistäni. Se on melko tuhtia tavaraa ja juuri siksi niin hyvää. Sitruunamehu toi tuo mukaan piristävää raikkautta ja parhaalta mousse maistuu tuoreiden mustikoiden kanssa. Pienikin annos tätä herkkua riittää viemään makeanhimon - loistava päätös illalliselle.

Valkosuklaamoussen valmistus on melko yksinkertainen projekti ja se on syömiskelpoista heti valmistuttuaan. Ensimmäisenä sulatetaan valkosuklaa mikrossa miedolla teholla 30 sec kerrallaan. Tähän reseptiin käytin Pandan valkosuklaata, sillä monien kokeilujen jälkeen olen päätynyt siihen, ettei muita kannata edes kokeilla. Valkosuklaa kannattaa pilkkoa hieman pienemmiksi paloiksi, jotta sulatus onnistuu nopeammin. Seuraavaksi tapahtuu tuorejuuston ja valkosuklaan yhdistäminen. Siinä kannattaa olla nopea, jotta sula valkosuklaa ei jämähdä kylmän tuorejuuston päälle. Sähkövatkain toimii tässä vaiheessa loistavasti ja valkosuklaa kannattaa kaataa joukoon muutamassa erässä. Lopuksi joukkoon yhdistetään vielä kiinteäksi vaahdoksi vatkatut kananmunien valkuaiset kahdessa erässä, jotta kaikki ilmavuus ei katoa.

Valkosuklaamoussen voi tarjoilla joko isosta kulhosta tai jakaa se laseihin. Päälle reilusti mustikoita tai muita tuoreista marjoja sekä raastettua valkosuklaata. Näissä käytin koristeena kookoslastuja.  

Alla kuvassa Valkosuklaa-mascarponemousse täytteiset leivokset, niissä on hieman samanlainen resepti, mutta kananmunan valkuaisten sijalla kermavaahtoa ja mousse on maustettu limemehulla. 

mascarponekeksit-2551.jpg