Valkosuklainen mascarponemousse on hyvää sellaisenaan, mutta sopii myös keksin päälle, jolloin siitä syntyy herkullinen leivos. Leivoksen voi koristella tuoreilla marjoilla, esimerkiksi mustikoilla tai vadelmilla.

mascarponekeksit-2551.jpg

Viime maanantai oli piknik-päivä, jolloin tuli käytyä tutustumassa Vallisaaressa, mikä sijaisee Suomenlinnan vieressä. Vallisaari avattiin vasta tänä vuonna yleisölle ja siitä onkin tullut suosittu piknik-kohde, eikä ihme, sillä sen luonto ja kalliot ovat erittäin kauniit. Saaressa ei kuitenkaan pääse kulkemaan vapaasti joka paikkaan, sillä kieltomerkkejä on polkujen varret pullollaan. Alla oleva kuva on Kuninkaansaaren kalliolta.

IMG_7487.JPG.jpeg

Eväiksi tehtiin täytettyjä bageleita, sekä valkosuklaamoussella täytettyjä keksejä, joiden päälle lisättiin vielä tuoreita marjoja. Näiden nopeiden ja helppojen piknik-eväiden pohjana käytetään valmiita kaupasta löytyviä keksejä, esimerkiksi kaurakeksit sopivat tähän mainiosti, mutta kannattaa kokeilla myös muita vaihtoehtoja - tuskin valinta menee pieleen. Mikäli haluat itse valmistaa keksit kannattaa kokeilla vaikkapa tätä vaniljavannikkeiden reseptiä. Mascaponemousse kannattaa laittaa pursotinpussiin, jolloin se on helpompi levittää keksien päälle ja säilyttää jääkaapissa myöhempää käyttöä varten.

mascarponekeksit-2558.jpg

mascarponekeksit-2555.jpg