Ranskankermalla, basilikalla ja auringonkukansiemenillä kuorrutettu uunilohi. Samaan aikaan pellillä valmistuu lisäkekasvikset ja koko ateria on valmis hetkessä.

uunilohi-kasviksilla-4970.jpg

Nopeasti kypsyvät kasvikset ovat loistava lisäke uunilohelle ja koko ateria valmistuu samassa astiassa ilman suurempaa tiskiä. Lohifileen päälle sekoitetaan kastike ranskankermasta, sitruunamehusta, suolasta ja mustapippurista. Resepti muistuttaa smetanalohta, mutta ranskankerma sopii kalan päälle yhtä hyvin ja lopputulos ei ole niin rasvainen. Lohifileen päälle silputaan vielä kokonainen purkki tuoretta basilikaa ja kourallinen auringonkukansiemeniä.

Lopuksi pellille kaadetaan pari pakettia kirsikkatomaatteja ja paketti pieniä siitakesieniä sekä yksi viipaloitu punasipuli. Päälle loraus oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. Lopputuloksena syntyy mainio yhdistelmä mehukasta lohta ja hieman makeiksi paahtuneita kasviksia.

uunilohi-kasviksilla-4972.jpg