Tämä herkullinen tortillakakku saa makunsa lime-korianterimaustetuista kananpojan fileesuikaleista, jolloin maustamisen suhteen pääsee helpolla. Psst, lopussa juttua myös arvonta.

tortillakakku-2834.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Kariniemen

Silloin tällöin tulee ostettua valmiiksi marinoituja broilerinfileesuikaleita, mutta ne tuntuvat palavan paistinpannun pintaan lähes poikkeuksetta. Näillä ajatuksilla lähdin testaamaan myös näitä Kariniemen uusia lime-korianterimaustettuja kananpojan fileesuikaleitakin. Taisin jopa hieman yllättyä, sillä pohjaan palamisesta ei ollut tietoakaan ja kaiken lisäksi maku oli erittäin mieluinen näin limen ja korianterin ystävälle. Näitä lime-korianterimaustettuja fileesuikaleita on helppo käyttää ruuanlaitossa ja ne ovat ennen kaikkea kotimaisia.

tortillakakku-2819.jpg

Tortillakakku on jo pitkään ollut reseptilistalla odottamassa hetkeään ja näiden fileesuikaleiden maku osuu niihin kuin nakutettu. Hirveästi ei tarvitse maustamistakaan miettiä, sillä marinadista riittää makua juuri sopivasti.

Suunnittelin reseptistä mahdollisimman yksinkertaisen valmistaa herkullista makua unohtamatta, vaikka resepti saattaa äkkiseltään kuulostaa monimutkaiselta, sitä se ei kuitenkaan ole.

Esimmäiseksi paistetaan broilerifileesuikaleet tilkassa oliiviöljyä ja sekaan lisätään hienonnettu sipuli. Hirveästi ei tarvitse sipuliakaan kuullottaa, sillä kaikki ainekset kypsyvät ja hautuvat makoisaksi uunissa. Sitten vielä sekaan hieman maissia ja kuutioitua tomaattia, niin täyte on valmis tortillakakkuun.

tortillakakku-2821.jpg

Seuraavaan vaiheeseen tarvitaan 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka, minkä pohjalle leikkasin pyöreän palan leivinpaperia ja reunoille tein saman pinnoituksen. Vanha irtopohjavuokani alkaa olla siinä kunnossa, että siihen tarttuu kaikki kiinni, mikäli käytössä on hyvässä kunnossa oleva vuoka, riittää pieni öljyäminen.

Medium kokoiset vehnätortillat ovat tähän käyttöön kuin luotuja, sillä niiden halkaisija on tasan 20 cm. Neljälle vehnätortillalle levitetään mangon makuista tuorejuustoa, mikä tuo kokonaisuuteen sopivaa makeutta, mitä tulee tietysti myös maissistakin. Täyte jaetaan kolmeen osaan ja sitä laitetaan kerroksittain tuorejuustolla voideltujen tortillojen päälle. Lopuksi vielä reilusti mozzarellaraastetta ja sitten seuraavaa kerrosta tekemään.

tortillakakku-2825.jpg

Lopulta koko komeus paistetaan uunissa 200 asteessa sellaiset 25 minuuttia tai kun pinta alkaa olla kauniin keltainen. Tortillakakun hieman jäähdyttyä päälle ripotellaan tomaattikuutioita, avokadoa, ranskankermaa ja hieman korianteria. Täydellistä!

tortillakakku-2826.jpg

Osallistu kilpailuun ja voita Sarpanevan valurautapata!

Keksi oma lime-korianterimaustettujen fileesuikaleiden resepti ja lähetä se kilpailusivustolle 3.10. mennessä. Reseptin lähettäneiden kesken arvotaan patojen klassikko eli Iittalan Sarpaneva valurautapata (arvo 219€)! Maku-lehden toimitus valitsee kilpailun voittajan omalla asiantuntemuksellaan ja julkaisee voittoisan reseptin somekanavissaan.

tortillakakku-2835.jpg