Kaupallinen yhteistyö: Thaimaan matkailu

thaimaa-0562.jpg

Muistanette varmaan, kun tässä vähän aikaa sitten löytyi blogista hauskat ja moniväriset kookosletut? Jos ette, niin tuosta kookoslettujen kohdalta kun klikkaa, niin pääsee niitä katsomaan. Ne olivat osa yhteistyötä Thaimaan matkailun kanssa ja liittyipä siihen postaukseen kilpailu, josta voittajat pääsivät osallitumaan kokkikouluun. Tuo kokkikoulu oli viime viikolla ja tässä hieman tunnelmia sieltä. 

thaimaa-0511.jpg

Itse kokkikoulu oli todella hauska tilaisuus. Meitä oli siellä muutama bloggaaja sekä kilpailun voittajat aveceineen. Niin ja Thaimaan matkailun edustajia ja Thaimaan suurlähettilästä lukuunottamatta. Osallistujat jaettiin ryhmiin, joissa sitten kokkailtiin Ian Kittichain opastuksella. Tässä ei siis itse tarvinnut olla huippukokki, vaikka johtajana sellainen toimikin. 

thaimaa-0469.jpg

Neljän hengen ryhmissä sitten käytiin reseptien kimppuun ja vaikutti siltä, että jokaisessa ryhmässä kaikki pääsivät myös osallistumaan. Siinä oli hauska ruuanlaiton yhteydessä tutustua myös omaan ryhmäänsä, sillä myöskään tahti ei ollut liian kova vaan kaikki pysyivät hyvin mukana. Ja jos olisikin jotain vaikeuksia tullut, niin järjestäjien puolelta oli koko ajan joku tarkkailemassa tilannetta ja auttamassa tarvittaessa. Kun aina olisikin kokkailu näin helppoa. 

thaimaa-0516.jpg

Pääsihän se kilpailuviettikin vähän esille ryhmillä, kun tuomaristo valitsi kaikkien valmistamista annoksista ne parhaat illan päätteeksi. Kyllä sitä kummasti lähtee ihan uusi vaihde päälle, kun voi jotakin voittaa. :) Illan loppupuolella pääsimme myös nauttimaan Ianin ja hänen tiiminsä taidonnäytteitä ja ne veivät täysin kielen mennessään. Niin hyviä ruokia. Eipä se sinänsä yllätys ole jos kerran ruokia on kokkaamassa alueelta kotoisin oleva huippukokki. Se on vaikea valinta jos pitäisi sanoa mikä oli parasta... herkulliset alkupalat (joihin löytyy Mikan tekemänä versiona Ian Kittichainohje tuolta alhaalta), upean mausteinen keitto vaiko viehättävä jälkiruoka. Koko iltaan oli panostettu paljon ja se näkyi ja maistui. 

thaimaa-0534.jpg

Tästä heräsi taas matkakuume ja tuohon thaimaalaiseen ruokakulttuuriin olisi upea päästä tutustumaan ihan kohteessa itsessään. Se vaikuttaa niin värikkäältä, monivivahteiselta ja vaan niin käsittämättömän hyvältä. 

thaimaa-0538.jpg

Illasta teki oikein arvokkaan se, että Thaimaan suurlähettiläs tosiaan oli myös mukana ja pääsi kertomaan kotimaansa kulttuurista. Tämä tietysti välittyi kaikkein parhaiten nautitusta illallisesta, joka oli todellakin kuin pala Thaimaata. 

thaimaa-0549.jpg