Kakkupohjaa muistuttavat tötteröt paistetaan pellillä ja muotoillaan heti uunista tultuaan. Jäähtyneinä niiden täytteiksi sopivat parhaiten kermavaahto ja marjat.

töttöröt-4275.jpg

Taas on etsitty kissojen ja koirien kanssa äitini muistelemaa töttöröreseptiä, jota tätini on ilmeisesti valmistanut joskus 80-luvulla. Molemmilla heistä on kuitenkin erilainen muistikuva töttöröistä, toinen muistelee niitä rapeareunaisiksi ja toinen pehmeiksi rulliksi - no lopputulos oli jotain tältä väliltä.

Töttöröt muistuttavat pitkälti kakkupohjaa, mutta ehkä hieman kiinteämpää, sillä nämä eivät sisällä mitään kohotusaineita. Aika yksinkertaisesta leivonnaisesta on siis kyse. Kanamunat ja yksi valkuainen vaahdotetetaan kuohkeaksi sokerin kanssa. Joukkkoon sekoitetaan jauhot ja taikinasta kauhotaan kahdelle voidellulle leivinpaperille kahdeksan läjää. Ne hieman leviävät paistuessaan, joten kannattaa jättää kunnolla tilaa ympärille. Kullan keltaisiksi paistuneet töttöröt rullataan vielä kuumina ja taitekohta jätetään pöytää vasten, jotta ne pysyvät kasassa jäähtyessään.

Jäähtyneet töttöröt täytetään esimerkiksi kermavaahdolla ja mansikkahillolla tai tuoreilla marjoilla. Nämä sopivat hyvin vaikka laskiaispullan korvikkeeksi.