Täytetyt paprikat saavat sisäänsä herkullisen ohratäytteen. Paprikat paahdetaan ensin uunissa muffinssipellillä, joka toimii tähän tarkoitukseen mitä mainioimmin.

täytetytpaprikat-4904.jpg

Muffinssipelti toimii mitä mainioimmin täytettyjen paprikoiden paistamiseen, sen avulla ne saa pysymään pystyssä koko valmistuksen ajan. Ensin paprikan puolikkaat paahdetaan ilman täytteitä, jotta niistä saa esiin kaiken herkullisen maun.

Paprikoiden paahtuessa valmistetaan täyte. Ohrasuurimot keitetään paketin ohjeen mukaan. Käytin täytteessä Torinon täysjyväohraa, minkä keittoaika on vain 8 minuuttia. Ohran hautuessa sipulit kuullotetaan pannulla ja lopuksi kaikki täytteet yhdistetään keskenään pannulla. Paistinpannu kannattaa ottaa pois levyltä ennen fetan ja kerman lisäämistä, jotta täyte ei enää turhaan paistu, eikä neste pääse haihtumaan hukkaan.

Paahtuneiden paprikoiden pohjalle muodostuu nestettä, jonka voi kipata pois paprikoista. Sitten vain täytteet paprikoihin ja päälle hieman parmesanjuustoa. Uunin lämpöä lasketaan 200 asteeseen ja paprikat takaisin paistumaan noin 20 minuutiksi. Tärjoile paprikat esimerkiksi salaatin kanssa.

täytetytpaprikat-4906.jpg

Katso myös nopeat kaalikääryleet, joiden valmistus tapahtuu myöskin muffinssipellillä.