Uunissa kypsäksi haudutettu kurpitsa on täytetty kaikella hyvällä. Sen täytteessä on tuhti valkosipulin ja juuston maku - täydellistä syysruokaa. 

täytettykurpitsa-2850.jpg

Yksinkertaisesti valmistuvat ruuat ovat parhaita, sen huomasi taas tämänkin kohdalla. Sen valmistukseen kuluu noin 15 minuuttia, minkä jälkeen sen voi unohtaa uuniin tunniksi. Tunnin kuluttua sitä pitää käydä hieman katsomassa ja kurpitsan hattu nostetaan pois, jotta täyte ei vettyisi liikaa ja saa myös hieman väriä pintaan.

Uunista tulviva herkullinen valkosipulinen tuoksu sai ihan mahan kurnimaan. Voi olla, että reseptissä on hieman liioiteltu valkosipulin määrää, mutta itse pidän siitä todella paljon ja sen pitää myös maistua. Varsinkin nyt flunssaisena, sitä on hyvä tunkea jokaiseen ruokaan. 

Puolentoista tunnin päästä tämän herkun pitäisi olla valmista, mutta kypsyyttä voi testata vielä hammastikulla. Tikun mennessä helposti kurpitsan reunan lävitse on se varmasti kypsää. Herkun kannattaa antaa vetäytyä vielä hetken ennen syömistä, sillä se on polttavan kuumaa, eikä jäähdy hetkessä. Lisäkkeeksi se ei oikeastaan kaipaa mitään, sillä se pitää sisällään niin paljon herkullista makua - taidan ottaa vielä toisen palan. 

täytettykurpitsa-2854.jpg

Kurpitsasesonki on parhaimmillaan ja kauppojen kasvisosastot pursuavat erilaisia lajikkeita. Kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia makuja, sillä ne voivat päästä yllättämään. Tähän reseptiin sopii parhaiten hokkaido lajike, sillä se on sopivan kokoinen ja sisällä on runsaasti tilaa täytteelle.

Kannattaa tutustua myös makeaan kurpitsapiirakkaan - loistava makea ja mausteinen jälkiruoka. Kiinnostaisiko säilöä kurpitsaa talven varalle? Katso silloin ohje mummon herkulliseen kurpitsapikkelssiin

täytettykurpitsa-2857.jpg