tasteofhelsinki-0479.jpg

Kesäaika on parasta, kun kaikkialla tapahtuu koko ajan jotain. On konserttia, festivaalia ja jos jonkinlaista muuta tapahtumaa. Nyt parin seuraavan päivän ajan ruuan ystäville on tarjolla oma festivaalinsa, nimittäin Taste of Helsinki. Idea on yksinkertainen; 10 ravintolaa tarjoaa muutaman eri annosvaihtoehdon, joista voi valita mieleisensä ja ostaa maisteltavaksi. Annokset ovat sopivan pieniä, jotta pääsee testaamaan useampaakin vaihtoehtoa päivän tai illan aikana. Kuivin suin ei tarvitse olla, sillä myöskin juomavalikoimat ovat monipuoliset. Ja mikä hauskinta, nuo annokset ostetaan Taste of Helsingin omilla Markoilla. Öö... siis Markka... ei Marko. Ihan nyt vaan varmuuden vuoksi. Markkoja saa hankittua euroilla ja sen jälkeen niillä saa ostettua herkullisia ruoka-annoksia. 

Pääsimme heti ensimmäiseksi katselemaan ja kuuntelemaan Matti Jämsénin toimintaa. Hän on siis ollut mukana Bocuse d´Or -kisassa, joka on kokkien oma maailmanmestaruuskilpailu. Suomen sijoitus oli neljäs, mikä on kaikkien aikojen paras. Matti on mukana Taste of Helsingissä omalla ravintolallaan ja listalta löytyy versio tuosta kisassa hyvin menestyneestä annoksesta. Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d´Or 2015 kannattaa siis kokeilla. 

tasteofhelsinki-0483.jpg

Tänään tosiaan käytiin tutustumassa jo tarjontaan ja maisteltiin muutaman ravintolan annos ja voi sanoa, että hyvää oli. Ei pitäisi varmaan suosikkeja valita vielä, kun ei ole kaikkea maistanut, mutta Ragun lakritsivaahto, marinoidun fenkolin ja sitruunajäätelön kanssa oli aivan taivaallinen. Innolla odotellaan jo, mitä kaikkea tuokaan seuraava vierailu, kun lauantaina palaamme paremman ajan kanssa syömään. 

tasteofhelsinki-0507.jpg

tasteofhelsinki-0536.jpg

Tämän esikatselun perusteella voi kuitenkin jo sanoa, että hyvää ruokaa on tarjolla ja varmasti jokainen löytää jotain mieluista. Tunnelma ainakin oli katossa (vaikka katto puuttuu) alueella. Kerrankin säät suosivat Taste of Helsinkiä ja toivotaan, että tämä myös jatkuu. Kyseessä on kuitenkin täydellinen kesätapahtuma, jossa yhdistyvät herkullinen ruoka, hyvä juoma ja loistava seura. Hatunnosto kaikille ravintoloille, jotka ovat mukaan lähteneet. Ja kaikille teille lukijoille, käykää ihmeessä osallistumassa tapahtumaan. Lippuja on vielä jonkin verran saatavilla esimerkiksi lauantaille. 

tasteofhelsinki-0500.jpg

tasteofhelsinki-0552.jpg