IMG_3629.JPG

Pieni sukellus Tallinnan ruokamessuille, jotka olivat viime viikonloppuna. Matkaan lähdettiin yhdessä muiden kokkiopiskelijoiden kanssa, joten matka ei ollut yksi hillityimmistä.

Messujen näytteilleasettajia oli laidasta laitaan mm. ruokaa, viiniä ja ammattikeittiön laitteita. Mielestäni messut olivat vähä suppeat, mutta kuitenkin nähtävää riitti pariksi tunniksi. 

IMG_3633.jpg

Kilpailukeittiötä oli mielenkiintoista seurata, sillä mukana oli myös ravintola, jonne olimme menossa illalla syömään. Voittajan julistamista emme valitettavasti ehtineet seuraamaan, joten se jäi mysteeriksi.

IMG_3635.jpg

IMG_3636.jpg

IMG_3641.jpg

IMG_3645.JPG

Messujen jälkeen suuntasimme kaupungille ja sieltä hotellille, oli aika nauttia yksi jos toinenkin aperitiivi ennen ruokailua. Pöytävarauksemme oli ravintola Ribessä, joka sijaitsi aivan kävelymatkan päässä hotellilta Vanhassa kaupungissa. Otimme kuitenkin taksin (ihan vain varmuuden vuoksi).

IMG_3654.jpg

Menu oli lyhyt ja ytimekäs, mutta kuitenkin kattava. Saipa ravintolasta myös ruokaa seurueessamme olleelle vegaanille. Shampanja oli hyvä aloitus  ja ruokailuun sisältyi myös keittiöntervehdys. 

IMG_3673.jpg

IMG_3649.jpg

Kampasimpukat maistuivat taivaallisilta shampanjan kanssa. Näitä olisi voinut syödä toisenkin annoksen. 

IMG_3650.jpg

Pääruuaksi saksanpeuraa, sen lisäkkeenä oli mm. sydäntartar eli siis raakaa sydäntä. Todella hyvää ja oikea kypsyys lihassa. 

IMG_3678.jpg

Jälkiruuaksi oli tarjolla jonkinlainen leipäjäätelö, joka oli valmistettu musta-leivästä. Maku muistutti lähinnä mämmiä. 

Palvelu ravintola Ribessä oli ensiluokkaista ja tätä voikin suositella helposti kaikille. Hinnatkaan eivät olleet päätähuimaavia verrattuna annosten laatuun (kolme ruokalajia viineineen 85e). Olihan kyseessä kuitenkin erittäin korkeatasoinen ravintola. Makuhermoja hiveleviä elämyksiä sai kokea kolmen ja puolen tunnin ajan.