Tämän mehukkaan mustikkapiirakan täytteessä maistuu piimä, talkkunajauho ja mustikat. Se sopii erityisesti talkkunan ystäville - täyte on kuin samettista talkkunamoussea mustikoilla.

talkkuna-mustikkapiirakka-2493.jpg

Tämän mustikkapiirakan idea on jo pitkään pyörinyt päässä, mutta vasta nyt se tuli valmistettua. Ajatuksena oli tehdä talkkunalta maistuva mustikkapiirakka, jossa nesteenä on käytetty ainoastaan piimää. Piimä sopikin tähän mainiosti ja lopputulos oli samettinen - vähän niin kuin juustokakku, mutta kevyempi. Piimäksi kannattaa valita rasvaisin piimä mitä kaupasta löytyy, ettei nyt ihan liian terveelliseksi menisi.

Tätä piirakkaa tuli testattua kahteen otteeseen, ensimmäinen yritelmä epäonnistui täysin. Täytteestä tuli hieman sitkeää ja pinta repeili kauttaaltaan. Hieman lisää tutkiskeltuani, päätin kokeilla alhaisempaa paistolämpötilaa, sekä piirakan jäähdytystä hitaasti, sehän auttoi ja piirakasta tuli suorastaan täydellinen.

talkkuna-mustikkapiirakka-2494.jpg

talkkuna-mustikkapiirakka-2505.jpg

Nyt on paras aika nauttia mustikoista!

Blogistä löytyy myös muita herkullisia mustikkareseptejä. Perinteinen mustikkakukko, mikä on takuuvarma klassikko jokaisen makuun. Mustikoista ja talkkunasta valmistettu mustikkasmoothie sopii vaikkapa aamupalalle. Mustikoista saa aikaseksi myös mustikkasopan, mikä maistuu sokerikorppujen kanssa suorastaan mainiolta.