Lämpimät leivät valmistuvat yleensä sen mukaan, mitä jääkaapissa sattuu olemaan. Tällä kertaa täytteet olivat hieman suunnitellummat ja päälle pääsivät suosikkini sinihomejuusto ja ananas.

ananashomejuustoleipä-4477.jpg

Oikeastaan tänään piti julkaista yksi herkullinen keittoresepti, mutta siitä sattuikin tulemaan niin hyvää, että se päätyi tulossa olevan Perinneruokaa prkl -kirjan resepteihin. Hätäisesti piti kehitellä jotain muuta nopeaa ja tässä lopputulos. Blogissa on aikasemminkin näkynyt lämpimät leivät, mutta tällä kertaa hieman suunnitelluimmilla täytteillä. Oikeastaan näissä leivissä on kaikki suosikki raaka-aineeni - ei voi siis mennä hirveästi pieleen.

Valmistin vain yhden suuren leivän, josta voi sitten leikata haluamansa kokoisen palan. Kauraleipä sopii mielestäni parhaiten pohjaksi, sillä se on sopivan kiinteää, mutta tietenkin voi käyttää ihan mitä sattuu kaapista jo valmiiksi löytymään. Leipä voidellaan ja pohjalle revitään reilusti tuoretta oreganoa, sitten vain ananasrenkaat ja päälle reilusti sinihomejuustoa. Ripottelin päälle myös hieman chilihiutaleita antamaan pientä potkua. Leipää paistetaan noin 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa ja sitten vaan syömään. Seuraksi sopii esimerkiksi raikas salaatti. 

ananashomejuustoleipä-4479.jpg

Tänään kaiuttimissa soi muuten Old & Romancen uusi Veden kielellä -albumi. Pidän erityisesti bändin hienoista sanoituksista. Kannattaa kuunnella ja katsoa heidän uusi musiikkivideonsa tai tutustua Facebookissa facebook.com/vanhaikuinenromanssi/