silakkasoppa-0165.jpg

Jahas, nyt päästään taas sille osastolle ruuissa, jotka eivät ole niitä omimpia juttuja. Mika on tässä jo muutaman päivä ajan halamoinut silakoita ja puhunut tekevänsä äitinsä usein valmistamaa (ja kuulemma todella herkullista) silakkaruokaa, joka heillä tunnetaan Saineen silakkana. Sitä ei nyt saada vielä tänään blogissa, mutta sekin on tulossa ihan pian. Ei siis hätää. Tänään tehdään sen sijaan silakkasoppaa.

Pese ja kuori 8 keskikokoista perunaa ja 2 porkkanaa. Kuori siihen lisäksi 2 sipulia. Paloittele kaikki edellä mainitut keittoa varten. Keitä kattilassa noin puoli litraa vettä ja mausta suolalla. Ensimmäiseksi kuumaan kylpyyn menevät porkkanat ja sipuli. Keitä niitä noin 10 minuuttia ja lisää sitten perunalohkot joukkoon. Lisää vettä niin, että perunat peittyvät täysin. Keittele soppaa taas, kunnes perunat ovat puolikypsiä. Lisää keittoon maustepippuria ja 2 rkl voita. Seuraavaksi perunoiden päälle ladotaan kevyesti suolatut silakkafileet. Siinä saavat silakat lillutella hiljalleen keitellen kannen alla, kunnes perunat ovat pehmenneet. Leikkaa lopuksi päälle vielä reilusti tilliä. 

Siinä se silakkasoppa sitten onkin jo. Helppoa ja kohtalaisen nopeatakin vielä. Keitto maistuu parhaalta ihan vaan ruisleivän kanssa. Ei tarvi siis turhia konstailla. Maussa on aika paljon samaa kuin kalakeitossa. Mikä ei nyt sinänsä ole hirveä yllätys, kun kalaahan tässäkin on.