Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Sinituote 

savustuspussi-0448.jpg

Kesä, kalat ja savustus. Siinä sellainen hyvä kolmikko. Toimii jopa ihan tällaiselle muuten kaloja vähemmän syövälle henkilölle. Savustettuna menee lahnat ja muut vaikka muuten en noihin kaloihin oikein innokkaasti lähtisi mukaan. Mikalla tietysti välähteli taas ideoita päähän vaikka kuinka ja Sinituotteen SAVU-savustuspussi toimii tällä kertaa kotina savustetulle kalaleivälle. Sitä siis on luvassa. 

savustuspussi-0440.jpg

Kalaleivät on erittäin helppo tehdä. Ensimmäiseksi pitää uuni kuitenkin laittaa kuumenemaan, sillä se kestää tässä ruuassa pisimpään. 275 astetta tavoitteeksi ja alalämpö päälle. Muista pitää pelli uunissa. Sillä aikaa, kun uuni kuumenee, voidaan tehdä muita valmisteluja. Kalafileistä otetaan vaan ruodot pois v-leikkauksella. Hipelöi kalan pintaa ja tunnustele mihin asti ruodot ulettuvat ja leikkaa siis siitä. Sitten jatketaan... eli hienonnetaan kevätsipuli ja asetellaan sipulit ja kalat leipien päälle. Leipänä tässä käytetään varrasleipää. Yksi leipä riittää ja se jaetaan 4 osaan. Ripaus suolaa ja sokeria vielä kalan päälle ja sitten koko leipä savustuspussiin. 

savustuspussi-0442.jpg

Pussi asetetaan pellille (joka on siis ollut uunissa kuumenemassa myös) uunin alatasolle ja siellä sen annetaan savustua 5 minuuttia. Pussi laajeni siihen malliin, että tiesi savustuksen ainakin onnistuvan. Tuon 5 minuutin jälkeen otettiin uuni pois päältä, mutta pussin annettiin olla sielä vielä n. 10 minuuttia. 

Avaa pussi saksilla leikaten. Älä näprää kuitenkaan sen kanssa heti paljain sormin, sillä pussi on kuuma. Auki leikattu kansi on hyvä taitella vain sivuun ja pussi käy sellaisenaan ihan tarjoiluun. 

Loppusilauksena leiville on kastike, johon tulee creme fraichea, sitruunan mehua ja hienonnettua tilliä puolisen nippua. Niin ja tietysti vähän suolaa ja sokeria mausteeksi. Tätä lusikoidaan leipien päälle, kun ne on ensin saatu esiin pussin kätköistä. Valmiit leivät olivat ihanan savuisen makuisia, joten savu tosiaankin on niihin tarttunut. Kala oli myös täydellistä ja rukiisen leivän kanssa tuo makuyhdistelmä on hyvinkin klassinen. Täydelliset lämpimät alkupalat. Pussin avulla tällainen herkku on kätevä tehdä niin uunissa kuin grillissäkin, mikä on todella iso etu kaupungissa. Ei täällä saisi savustuslaatikkoa minnekään, joten nämä pussit ovat aivan mahtavia. Käyttö ei todellakaan ole vaikeata ja maku palkitsee. 

savustuspussi-0451.jpg

Sinituotteen Savustuspussi on ”Helppoa, nopeaa ja siistiä” ruoanlaittoa varten – perinteinen valmistusmenetelmä on tuotu kotikeittiöihin! Savustaminen onnistuu kotona niin uunissa kuin grillissäkin. Savustuspusssin teknologia on täysin ainutkertainen ja on syntynyt suomalaisen suunnittelutyön tuloksena. Pussit myös valmistetaan kokonaan Suomessa. Pussit ovat turvallisia käyttää ja ne sisältävät turvallisia luonnonmateriaaleja.

Käyttöohje: Aseta savustettava ruoka (esim. liha, kala, lintu, vihannekset) pussin sisälle, varmista, ettei ruoka ole liian kosteaa (voit pyyhkiä talouspaperiin ennen pussiin laittamista). Liiallinen kosteus ”sammuttaa” savustusefektin. Sulje pussin suu tiukasti, voit myös taittaa pussin kulmat. Aseta pussi kuumalle alustalle (esikuumennettu uunipelti, grilli ym) ja kypsennä ensimmäiset 10 minuuttia kuumassa lämpötilassa (uuni 250-280 astetta). Näin savustusefekti tapahtuu parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tämän jälkeen vähennä lämpöä ja kypsennä ruoka. Voit tarjoilla ruoan suoraan pussista leikkaamalla saksilla pussin päällisosan auki, näin et tee ylimääräistä tiskiä. Vinkki! Laittamalla sokeripalan pussiin sisälle, ruokaan saa kauniin värin.

Alla vielä video-ohjeet grillin avulla savustamiseen.