Samettinen suklaakiisseli sopii loistavasti viikonloppuun. Reilu lusikallinen kermavaahtoa ja suklaarouhetta viimeistelevät tämän tuhdin herkun.

suklaakiisseli-4339.jpg

Joidenkin asioiden olemassaolon sitä vain unohtaa, kuten vaikkapa tämän viikonloppuna testatun suklaakiisselin. Miten voikin olla, ettei näin helppoa jälkkäriä ole tullut tehtyä aiemmin. Tämä on melkein parempaa kuin kaupoissa myytävät suklaavanukkaat. Päälle lusikoi vielä reilusti kermavaahtoa ja koristeeksi hieman suklaarouhetta.

Suklaakiisselin valmistus on todella yksikertaista. Kaikki ainekset mitataan kattilaan ja sekoitetaan hyvin. Keitoksen annetaan kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia koko ajan sekoittaen, minkä jälkeen kiisseli jäähdytetään. Päälle kannattaa ripotella hieman sokeria tai vaihtoehtoisesti käyttää pinnassa kelmua painettuna tiiviisti kiisselin pintaan. Näin kuorta ei pääse muodostumaan.