Pannukeksi eli skillet cookie on yksi suuri keksi, minkä valmistus syntyy kokonaisuudessaan valurautapannulla. Tämän keksin makujen lähtökohta on runebergintorttu.

runeberginpannukeksi-2.jpg

Vielä yksi runebergintortun inspiroima resepti ja sitten riittää. Pannukeksit on aika helppoja valmistaa ja lopputuloksena syntyy kivan rapea, mutta keskeltä mehukas lopputulos. Vadelmahillo luo keksiin mehukkuutta ja sokerikuorrute viimeistelee pinnan. Tämä keksi on parhaimmillaan oikeastaan vasta seuraavana päivänä, sillä se muuttuu rapeammaksi hieman kuivuessaan.

Pannukeksin valmistus on melko yksinkertainen prosessi. Voi sulatetaan valurautapannulla ja joukkoon heitetään mukaan sokeri. Sokerin annetaan hieman sulaa voin joukkoon, mutta sitä ei kuitenkaan keitetä. Seuraavaksi seos pitää jäähdytää noin kädenlämpöiseksi ennen kananmunan lisäämistä. Kärsivällisimmät voivat kaataa seokseen toiseen kippoon jäähtymisen nopeuttamiseksi. Lopuksi kaikki kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja kaadetaan pannulle hyvin sekoittaen. Päälle vielä muutama lusikallinen vadelmahilloa ja keksi on valmis uuniin, kun keksi on kypsä se kannattaa jäähdytäää ennen sokerikuottuteen lisäämistä. 

runeberginpannukeksi.jpg