Tämä näkkileipä valmistuu helposti ja siinä käytetään viljoista ainoastaan ruista. Miedosti anikselta maistuva näkkäri sisältää myös paljon kuitua.

näkkäri-3172.jpg

Tällä viikolla on ollut kuhinaa blogissa Hollolan näkkileipäreseptissä. Näkkileivän valmistuksesta kerrottiin Ylen uutisissa ja monet etsivätkin siihen valmistusohjeita googlesta. Hollolan näkkileipä on vaaleaa, pehmeää ja erittäin maukasta.

Ajattelin kokeilla valmistaa perinteistä ruisnäkkäriä, vähän sellaista kuin kaupoissakin myydään. Sehän onnistui ihan kivasti, vaikka ensimmäinen kokeilu menikin hieman pilalle, se taitaa olla vähän vakio uusia reseptejä kokeiltaessa. Omatekoisesta näkkäristä tulee hieman kovempaa, mutta maku on mainio. Mieto aniksen aromi tuo hienon vivahteen näkkileipään.

Näkkileipä säilyy mainiona pitkään paperipussissa tai vaikkapa rasiassa, missä ilma pääsee kiertämään. 

näkkäri-3173.jpg