Raparperit ovat taas täällä! Herkullinen Tarte Tatin yhdistää rapean pohjan ja suussa sulavaksi karamellisoituneet raparperit - voiko parempaa toivoa.

raparperitartetatin-5379.jpg

Kesän ensimmäisiä merkkejä ovat maasta nousevat raparperin varret. Äidin raparperipiirakka on suuri herkkuni ja raparperi viekin usein lapsuuden muistoihin maaseudulle. Pidän raparperista, koska se sopii moneen kirpeän ja persoonallisen makunsa ansiosta.

Muita blogin raparperiherkkuja:

Raparperi Tarte Tatinin valmistuu käden käänteessä. Raparperin varret pilkotaan muutaman sentin pituisiksi paloiksi ja niitä karamellisoidaan hetki voissa ja sokerissa. Sillä välin kun raparperit karamellisoituvat valurautapannulla, ehtii valmistamaan pohjan taikinan. Voi, jauhot ja sokeri nypitään keskenään ja lopuksi joukkoon sekoitetaan kananmuna. Taikinasta muotoillaan pannun kokoinen pala, joka asetellaan karamellisoituneiden raparperien päälle. Tarte Tatinia paistetaan vielä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Hieman jäähtynyt piirakka kumotaan lautasella ja nautitaan kermavaahdon tai vanilja jäätelön kanssa. 

raparperitartetatin-5385.jpg

raparperitartetatin-5391.jpg