Klassinen suvisalaatti valmistetaan tuoreista kotimaisista kesäkasviksista. Herkulliset, juuri maasta nostetut porkkanat, retiisit ja kevätsipulit ovat salaatin sydän, unohtamatta makeita kotimaisia mansikoita.

suvisalaatti-2046.jpg

Välillä on hyvä valmistaa jotain todella helppoa ja nopeaa. Tämän salaatin pääosassa ovat tuoreet kesäiset kasvikset, joita on helppo yhdistellä keskenään, oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Valitsin salaattiin pieniä makeita porkkanoita, jotka ovat aina olleet suosikkini - niitähän voi syödä vaikka kilon sellaisenaan.

Kaupan kassalle päästyäni kori näytti erittäin terveelliselle ja houkuttelevalle, olinhan kahminut sen täyteen kauden parhaita kasviksia - voi, sokeri ja jauhot jäivät tällä kertaa hyllylle. 

Salaatin valmistus aloitetaan huuhtelemalla kasvikset huolella, jotta kaikki multa ja santa saadaan niistä pois. Sen jälkeen ei oikeastaan tarvitse muuta, kuin ottaa esille terävä veitsi ja suikaloida vihannekset haluamansa mallisiksi. Itse suosin ohuita viipaleita, joissa on mukava suutuntuma. Kaikki ainekset vain sekaisin kulhossa ja annostellaan lautasille, päälle tietysti voi heittää lorauksen oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Lopputuloksena on mainio salaatti joka sopii grilliruokien seuraksi ja jälkiruuaksi sopii raikas hedelmäsalaatti.

suvisalaatti-2037.jpg

Mitkä ovat sinun mielestäsi parhaat kotimaiset kesäkasvikset?